Internationaal team Zandkunstenaars van start in Oss

- FOR IMMEDIATE RELEASE -

Internationaal team Zandkunstenaars van start in Oss

Voor de tweede editie van het jaarlijkse Zandsculpturen Festival Brabant in Oss is een internationaal team van professionele zandkunstenaars gestart met de opbouw!

Bijna 1 miljoen kilogram speciaal beeldenzand wordt deze week omgetoverd tot een indrukwekkende tentoonstelling van zandsculpturen tot wel 8 meter hoog, dit jaar met als thema “Een reis door de tijd”.

Via dinosaurussen en neanderthalers in de oertijd, loopt de bezoeker mee in een kruistocht in de middeleeuwen en verderop kijkt men mee in het atelier van Vincent Van Gogh die werkt aan één van zijn meesterwerken. Dit bijzondere “Van Gogh Zandsculptuur” zal tevens het startpunt zijn van een unieke “Van Gogh Zandsculpturenroute” door de hele regio, waarover de organisatie binnenkort meer informatie bekend maakt.

Vorig jaar trok de eerste editie van het populaire festival bijna 50.000 bezoekers, en dit jaar hoopt de organisatie dit bezoekersaantal ruim te overtreffen. Naast Nederlandse deelnemers, zullen ook bouwers uit onder andere Rusland, Engeland, Oekraïne, Tsjechië, Letland, Italië, Portugal en Ierland aan het festival deelnemen. Er wordt vanaf nu tot en met donderdag 30 april dagelijks aan de kunstwerken gewerkt.

Het festival opent op zaterdag 2 mei haar deuren voor het publiek, en is vanaf dan dagelijks geopend van 10:00-18:00uur.

Verdere details en activiteiten zullen binnenkort bekend worden gemaakt via de website www.zandsculpturenbrabant.nl en via de Social Media kanalen.