35 miljoen euro naar voedselzekerheid- en PSD-projecten in ontwikkelingslanden

1 mei 2015 - Op 1 mei zijn 20 projecten gegund onder de tweede call van de Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV). In totaal zijn 64 projecten ingediend en beoordeeld door Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

De 20 gegunde projecten, met een totale subsidiebijdrage van ruim EUR 35 miljoen, zetten de komende jaren in op de verbetering van voedselzekerheid en privatesectorontwikkeling (PSD) in ontwikkelingslanden als Guatemala, Ghana, Ethiopie, Burkina Faso, Kenia, Indonesie, Myanmar en India.

Een overzicht van de gegunde projecten vindt u binnenkort op RVO.nl. Benieuwd naar een succesvolle samenwerking van een voedselzekerheidsproject uit een eerdere FDOV call? Bekijk het project Quality Food Products en zie hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.

Fonds Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid

Met de Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken publiek-private samenwerking op het gebied van voedselzekerheid en privatesectorontwikkeling in ontwikkelingslanden.

Partnerschappen bestaande uit overheidspartijen, bedrijfsleven en non-gouvernementele organisaties (ngo's) of kennisinstellingen in aanmerking kunnen komen voor subsidie vanuit FDOV.