IKEA Delft opent ambachtelijke bakkerij
IKEA Delft opent ambachtelijke bakkerij
Amsterdam - 1-5-2015 | Lokaal
Versgebakken, ambachtelijk brood passend bij duurzaam aanbod Naast zuurdesem- en roggebrood ook speltbrood en specialiteiten IKEA FOOD speelt in op vraag naar gezond en smaakvol voedsel IKEA Delft opent vandaag een ambachtelijke bakkerij. Met versgebakken broden van biologische bloem en zuurdesem zet het woonwarenhuis een volgende stap in het aanbod van gezond en duurzaam geproduceerd eten. Naast multigranen, zuurdesem-, rogge- en speltbrood biedt de bakkerij ook specialiteiten als knäckebröd, Tünnbrod (dun Zweeds brood) en kaneelbroodjes.
In de ambachtelijke bakkerij bereiden de bakkers dagelijks 5.000 verse broden. Klanten van IKEA Delft maken niet alleen kennis met de heerlijke smaak, maar zien ook hoe de bakkers het brood bakken. De bakkerij van 80 m2 is namelijk voorzien van glazen wanden. “We laten graag zien hoe we onze producten bereiden. Onze bakkers zijn maandenlang getraind en weten precies wat het ideale recept is voor het deeg. Het bakken van het brood gebeurt tijdens openingstijden, zodat onze klanten op ieder moment van de dag het verse brood kunnen proeven en kopen. We streven er tevens naar om het zelfgebakken brood te serveren in het IKEA restaurant en aan onze medewerkers”, aldus Denis Bar, Storemanager IKEA Delft.
Gezond met Zweeds tintje
Eten speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen thuis en dus ook in het IKEA Concept. Denis Bar: “Een beter dagelijks leven creëren voor zoveel mogelijk mensen. Dat is wat we doen met meubels en woonaccessoires, maar ook met producten zoals brood. IKEA FOOD speelt in op de groeiende vraag naar gezonde, smaakvolle en duurzame producten. Daarom staan er steeds meer groentes op het menu van de IKEA restaurants en is er vanaf 18 mei een vegetarische variant van de geliefde Zweedse gehaktballetjes verkrijgbaar: GRÖNSAKSBULLAR. In het restaurant van IKEA Delft gaan we later dit jaar nog verder door een compleet eiland aan vers bereide groenten en soepen te wijden.” Met de ambachtelijke bakkerij test het woonwarenhuis of haar klanten behoefte hebben aan gezond, versgebakken brood met een Zweeds tintje. Is de bakkerij succesvol, dan wordt het concept wellicht uitgerold in andere IKEA vestigingen.