Nieuw festival Brood en Spelen 1 t/m 3 mei

PERSBERICHT Utrecht, 22 april 2015

Culinair, cultureel festival Brood en Spelen laat bezoekers proeven van al het goeds des levens! Het festival Brood en Spelen maakt haar debuut in de haven van Wijk bij Duurstede. Van vrijdag 1 t/m zondag 3 mei kan jong en oud zich vermaken onder het genot van heerlijk eten, drinken en spelen op deze bijzondere locatie.

Op Brood en Spelen waan je je in een andere wereld. Eentje van ongeremd mogen spelen voor jong én oud. Krachten worden gemeten, je smaakpapillen worden getest en je kunt naar hartenlust zwieren en zwaaien. Gerenommeerd straattheater op het ene veldje, fantastische mobiele keukens op het andere en heerlijke live muziek en theater waar je het niet verwacht. En het volgende uur kan dat weer helemaal anders zijn…

Een tipje van de sluier lichten we alvast op…

Poppenspeler Lejo, bekend van Sesamstraat, laat zelf zijn nieuwste filmpjes zien. Het zwieren gebeurt in de Rups uit de jaren ‘30, het zwaaien met de hamers al spierballen kwekend bij het verrassend lastige spijker-slaan en bij De Kop van Jut. Een bijzonderheid is Café Het Gebroken Paard, het allerkleinste café van Utrecht en omstreken. Inclusief bar, krukken, platenspeler en mobiele tap. Zondag kunnen de baarden en kapsels worden getrimd door de Wijkse Barbershop, aanwezig met zijn one-man-band.

Het aanbod van keukens, de gratis entree en programmering maken Brood en Spelen tot een festijn waar iedereen zich thuis voelt. Actief spelend of heerlijk onderuit gezakt op een van de terrassen met een drankje en een hapje kijkend naar al het moois op het terrein: Brood en Spelen is ouderwets genieten voor het hele gezin!

Brood & Spelen is een initiatief van de Wijkse creatief ondernemer LunaworX in samenwerking met Kreeft & Co, D.O.K. Constructiewerk, theatervormgeving en tentenverhuur en Broek & Buuren Evenementen. Mede mogelijk gemaakt door bierbrouwer De Leckere uit Utrecht.

Brood en Spelen

Vrijdag 1 mei 15.00-00.00 uur

Zaterdag 2 mei 13.00-00.00 uur

Zondag 3 mei 13.00-00.00 uur

Entree: Gratis

Website: www.broodenspelenfestival.nl

Facebook: Brood & Spelen /broodenspelenfestival

- Einde persbericht -