Duurzaamheidcafe over `ons eten'


De gemeente Bussum organiseert op dinsdag 12 mei 2015 van 18.00-20.30 uur het dertiende duurzaamheidcafe in Activiteitencentrum Jan Ligthart, Brinklaan 36A in Bussum. De avond staat in het teken van de voedselketen en de rol van de consument daarin. Welke keuzes maken wij voordat het eten op
ons bord ligt? Hebben wij als consument invloed op de producent van ons voedsel, of op de retailer die ons voedsel in- en verkoopt? Opgeven kan via g.verweij@bussum.nl.

In gesprek met deskundigen

Het thema wordt ingeleid door Raphael Hoogvliets, oprichter van adviesbureau en denktank `Young Agrifood Professionals'. Samen met jonge ondernemers en professionals werkt hij aan de verduurzaming van ons voedselsysteem. Hij belicht de mogelijkheden om `de kloof tussen boer en burger' te
dichten. De avond wordt geleid door Jochum Jarigsma, voorzitter van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden-Bussum.

Na de inleiding gaan de deelnemers in gesprek met elkaar en met de aanwezige deskundigen Krispijn van den Dries (oprichter boerencollectief in de Noordoostpolder), David Klingen (was duurzaamheidsonsultant bij diverse supermarkten) en Barbara Bolt (oprichtster van de Bussumse Groenteclub).

Locatie en aanmelding

De avond vindt plaats in Activiteitencentrum Jan Ligthart, Brinklaan 36A in Bussum. U bent vanaf 18.00 uur welkom. Bij binnenkomst staat een buffet van `overgebleven groenten'. Het programma start om 18.30 uur. De avond wordt rond 20.30 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Wilt u dit duurzaamheidcafe bezoeken? Laat dit dan weten via g.verweij@bussum.nl of 035-692 88 66.