Gemeente controleert aangifte hondenbelasting


1-5-2015

In de komende weken controleert de gemeente Hoorn op de aangifte van de hondenbelasting.

Hondenbezitters die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen. Hiermee kunnen zij problemen bij de controle en een eventuele boete voorkomen.

Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen. Degene die een of meerdere honden bezit wordt dan ook gevraagd aangifte van hun hond(en) te doen bij de gemeente. Aangezien niet iedereen aangifte doet, controleert de gemeente Hoorn regelmatig op het bezit van honden.

Controle

Binnenkort start de gemeente Hoorn met de controle. De controleur belt bij iedereen aan om te vragen of er een of meer honden worden gehouden. Ook wie als houder van een hond bij de gemeente bekend is kan bezoek verwachten. Daarmee wordt nagegaan of alle gegevens nog juist zijn. Als een hond
overlijdt en er komt geen nieuwe hond, dan kunt u gedeeltelijk belasting terug krijgen.

Aangifte

Wie wel een hond heeft, maar nog niet in de gelegenheid is geweest om aangifte te doen, kan dit alsnog doen. Hiermee kunnen hondenbezitters een eventuele boete voorkomen. Zij kunnen de aangifte online regelen met Digid via www.hoorn.nl/belastingen. Wie nog geen Digid heeft, kan op dezelfde
website een aangifteformulier opvragen of bellen naar de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200.

Tarief

Het tarief van de hondenbelasting is voor het belastingjaar 2015 EUR 65,86 voor de eerste hond, EUR 100,48 voor de tweede hond en EUR 131,70 voor elke volgende hond. Voor een kennel is het tarief EUR 399,37.

Kijk op www.hoorn.nl voor meer informatie over hondenbelasting, de losloopvelden en uitlaatroutes die er in Hoorn zijn.