Werkgeversinitiatief Onbeperkt aan de Slag nu landelijk beschikbaar!


Geplaatst op 1 mei 2015

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Transparantie in arbeidsmarkt voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking!

Met deze landelijke uitrol neemt de aanpak en het online platform van Onbeperkt aan de Slag definitief zijn plek in als direct kanaal voor werkzoekenden met een beperking ongeacht de uitgangssituatie (met uitkering, nog op school of al aan het werk) en werkgevers die openstaan voor het in
dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking.
Dit betekent een grote stap naar een daadwerkelijke inclusieve arbeidsmarkt.

Op 1 mei 2014, precies een jaar geleden, startte Onbeperkt aan de Slag als pilot in de regio Utrecht-Midden. Nadat ook de regio's Amsterdam en Assen werden aangesloten, is deze aanpak vanaf vandaag landelijk beschikbaar.

Perspectief `Onbeperkt'
Onbeperkt aan de Slag werkt vanuit een breed perspectief. Deze aanpak kijkt zowel vanuit de arbeidsbeperkte werkzoekende als vanuit de wensen en behoeften van de werkgever.
De doelgroep kan zichzelf presenteren op het online platform door het opstellen van een profiel: de werkgever kan laten zien open te staan voor de doelgroep. Zo vullen de verschillende aanpakken elkaar aan.

Uitgangspunten aanpak Onbeperkt aan de Slag zijn:

* de aanpak gaat uit van mensen die willen werken en de competenties en talenten die zij hebben
* de werkzoekende is en blijft eigenaar van het eigen profiel
* de werkzoekende kan een begeleider koppelen, om hem of haar te ondersteunen in de zoektocht naar werk
* werkgevers kunnen vacatures plaatsen en op die manier rechtstreeks met kandidaten in contact komen
* werkgevers kunnen zoeken naar geschikte kandidaten in de database en deze uitnodigen
* werkgevers kunnen zich indien gewenst laten ondersteunen of adviseren door een deskundige naar keuze.

Regionaal
Onbeperkt aan de slag werkt bij voorkeur samen in een breder verband van regionale werkgevers, UWV en werkgeversservicepunten, waardoor er meer impact van de aanpak ontstaat.

In de regio's met een eigen regionaal samenwerkingsverband en eigen regionaal platform vinden extra onsteunende activiteiten plaats zoals de maandelijkse Meet & Greets, waarbij werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten om elkaar te leren kennen.

Over Onbeperkt aan de slag
Onbeperkt aan de Slag is een initiatief van werkgevers (vanuit De Normaalste Zaak) en de doelgroep (Tooon), waarin wordt samengewerkt met gemeenten en arbeidsmarktregio's. Werkgevers en gemeenten / arbeidsmarktregio's financieren deze aanpak gezamenlijk.

Op 1 mei is de stichting Onbeperkt aan de Slag opgericht. Deze zet zich in voor een verdere uitrol van de totaal aanpak en een uitbreiding van het aantal werkgevers dat via deze weg werkzoekenden met een beperking vindt. In het stichtingsbestuur zijn de drie partijen (doelgroep, werkgevers en
overheid) vertegenwoordigd.

Het stichtingsbestuur wordt gevormd door Raymond van Hattem (Rabobank), Rob Ellermeijer (Ernst & Young), Jacco Vonhof (Novon), een vertegenwoordiger vanuit de doelgroep en Victor Everhardt (wethouder gemeente Utrecht namens de gemeenten die meedoen)

Kijk voor meer informatie op de site van Onbeperkt aan de Slag.