Viering Dodenherdenking in Schinnen


Vlag hangt halfstokOp maandag 4 mei herdenken we, zoals ieder jaar, de oorlogsslachtoffers. Deze herdenking vindt plaats bij het gemeentelijke herdenkingsmonument bij het gemeentehuis.

Programma

Om 19.00 uur begint een H. Mis in de H. Dionysiuskerk in Schinnen. Daarna gaan we om 19.45 uur onder begeleiding van de Koninklijke Schutterij Sint Lambertus uit Oirsbeek naar het gemeentehuis. Daar begint rond 19.50 uur de plechtige herdenking.

Voordrachten

Naast de gebruikelijke twee minuten stilte zijn er verschillende voordrachten om de oorlogsslachtoffers te herdenken. Zo zal Arsene Francot de namen voorlezen van de gevallenen uit de gemeente Schinnen. Scouting Schinnen en leden van de Royal Rangers hijsen de Nederlandse vlag in top en
brengen deze daarna weer halfstok. Daarnaast zal het JIS bloemen leggen en worden gedichten voorgedragen. Burgemeester Link zal deze avond een toespraak houden.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn. We stellen het zeer op prijs als u uw betrokkenheid wilt tonen door op deze dag te vlaggen. De vlag dient dan halfstok te hangen.