12 mei: Duurzaamheidscafe over 'ons eten en de voedselketen'
29/04
12 mei: Duurzaamheidscafe over 'ons eten en de voedselketen'
[IMG]
Dinsdagavond 12 mei organiseert de gemeente het dertiende duurzaamheidcafe in Bussum.
We zijn te gast in Activiteitencentrum Jan Ligthart van Sherpa aan de Brinklaan 36A in Bussum. U bent vanaf 18.00 uur welkom. Bij binnenkomst staat een buffet van `overgebleven groenten'. Het programma start om 18.30 uur. De avond wordt rond 20.30 uur afgesloten met een netwerkborrel.
Keuzes over eten
De avond staat in het teken van de voedselketen en de rol als consument in deze keten. Welke keuzes maken wij voordat het eten op ons bord ligt? Hebben wij als consument invloed op de producent van ons voedsel, of op de retailer, die ons voedsel in- en verkoopt?
Gastspreker
We hebben Raphael Hoogvliets bereid gevonden het thema in te leiden. Hoogvliets is oprichter van adviesbureau en denktank `Young Agrifood Professionals'. Samen met jonge ondernemers en professionals werkt hij aan de verduurzaming van ons voedselsysteem. Hoogvliets staat tijdens de inleiding
stil bij de vraag of de kloof tussen boer en burger te dichten is. Aan de hand van sprekende voorbeelden licht Raphael Hoogvliets de voedselketen toe en gaat hij in op kansen en mogelijkheden die er zijn om de kloof tussen boer en burger te dichten. De leiding van de avond is in handen van
Jochum Jarigsma, voorzitter van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden-Bussum.
Discussietafels
Na de inleiding gaan we in gesprek over de thema's producent, retailer en consument. Bij elk thema is een deskundige aanwezig. Krispijn van den Dries, oprichter van een boerencollectief in de Noordoostpolder, schuift aan als producent. Vanuit de retail is David Klingen aanwezig. Hij heeft als
(duurzaamheids) consultant bij diverse supermarkten gewerkt. Bij het thema consument schuift Barbara Bolt aan. Barbara is oprichtster van de Bussumse Groenteclub.
Aanmelden
Wilt u dit duurzaamheidcafe bezoeken? Laat dit dan weten via g.verweij@bussum.nl of (035) 692 88 66
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------