Food Hackathon San Francisco

Gepubliceerd op: 24 april 2015 | Gewijzigd op: 24 april 2015

De Food Hackathon is een evenement dat werd gehouden in San Francisco. Een gevarieerd publiek van deelnemers uit het bedrijfsleven, onderzoek, overheid en studenten werden uitgedaagd om oplossingen te vinden voor de uitdagingen in ons huidige (gebroken) voedselsysteem.

Tijdens een hackathon wordt een probleemsituatie in stukken gehakt (hacken). De losse onderdelen worden vervolgens bekeken en weer bij elkaar gevoegd in een configuratie die het initiele probleem oplost. Om dit ambitieuze doel te bereiken, kregen de deelnemers aan de Food Hackathon eerst een algemene introductie. Vervolgens werden de deelnemers in groepen opgedeeld afhankelijk van het onderwerp waar ze naar wilden kijken. Ten slotte presenteerden de groepen de gevonden 'hacks' voor een jury. Dit hele proces duurde een heel weekend.

Het achterliggende idee was om een snelkookpan van creativiteit te creeren en tegelijkertijd de mogelijkheid te bieden om de gevonden concepten uit te werken tot een tastbaar product.

Het winnende concept was een database-applicatie die het voor consumenten mogelijk maakt snel op te zoeken welke voedingsmiddelen vermeden of juist gegeten moesten worden tijdens een gezondheidsbehandeling met bepaalde medicatie.

Meer informatie

Innovatie Attache Netwerk San Francisco

Jelle Dijkema

E info@nost-sv.org

Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.