Zeewolde en Flevoland knappen samen bedrijventerrein Schepenveld op

Publicatiedatum: 24 april 2015

Gemeente Zeewolde en provincie Flevoland geven samen het bedrijventerrein Schepenveld een grondige opknapbeurt. De overheden investeren samen 400.000 euro in Schepenveld. Vanuit het Provinciale Herstructurering Programma draagt de provincie voor de upgrade 100.000 euro bij. De gemeenteraad van Zeewolde stemde al eerder in met integraal onderhoud en een upgrade.

Het Schepenveld is een kleinschalig bedrijventerrein waar naast bedrijven ook een combinatie van wonen en werken mogelijk is. De bedrijven zijn in de jaren '80 en '90 gevestigd. In samenspraak met de ondernemers zijn plannen uitgewerkt om tot een "goed onderhouden, duurzaam en comfortabel terrein" te komen. Door de upgrade wordt de infrastructuur aangepast en verbetert de bereikbaarheid. Verder komt er nieuwe beplanting en betere voetpaden, waardoor de openbare ruimte aantrekkelijker wordt.

Subsidie herstructurering bedrijventerrein

Schepenveld is het vijfde project dat vanuit het Provinciale Herstructurering Programma, PHP, in uitvoering komt. Alle PHP projecten in Flevoland dragen bij aan een verbetering van het ruimtegebruik, een aantrekkelijk werkmilieu en een kansrijke economie. Op deze manier werken provincie Flevoland en de gemeente Zeewolde samen met bedrijfsleven aan de toekomst van Zeewolde.