Lintje voor vier inwoners van Lingewaal

Burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen heeft op vrijdag 24 april vier inwoners van de gemeente Lingewaal gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding. Zij zijn alle vier benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit is voorbehouden aan mensen die zich jarenlang op een bijzondere wijze vrijwillig hebben ingezet voor de samenleving.

De heer L. van Leersum uit Herwijnen heeft de onderscheiding gekregen voor zijn diverse vrijwilligersfuncties op het terrein van sport en ouderenzorg. Sinds 1975 heeft hij diverse functies gehad de voetbalvereniging Herovina in Herwijnen en hij is nog steeds als vrijwilliger betrokken bij deze vereniging. Ook zamelt hij sinds 1996 (voetbal)schoenen, ballen, kleding en spellen in voor jeugd in Suriname. Bij Huize Avondlicht in Herwijnen ondersteunt hij al 15 jaar de activiteitenbegeleiding en bezorgt hij sinds 2005 aan huis maaltijden voor Tafeltje-dek-je.

De heer J.L. van Steenis uit Asperen heeft voor zijn diverse vrijwilligersfuncties op het terrein van de cultuur, het kerkelijk leven en de sport de onderscheiding gekregen. Zo was hij jarenlang voorzitter van het Christelijk Gemengd Koor Jubilate in Asperen. Ook was hij 37 jaar lid van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Asperen en heeft zes ambtstermijnen vervuld en diverse functies bekleed. Sinds 2006 is hij voor deze kerk bezoekbroeder. Daarnaast is hij is sinds 1990 bestuurslid van voetbalvereniging Asperen.

Mevrouw E.C. den Adel-van Es uit Vuren heeft zich geruime tijd voor de samenleving ingespannen en heeft daarvoor de onderscheiding ontvangen. Zij heeft sinds 1997 diverse en zeer uiteenlopende functies binnen de Hervormde Kerk Vuren. Sinds 25 jaar is zij lid van de bestuur van de Historische Vereniging De Heerlijkheid Vuur en verricht veel hand-en-span diensten voor deze vereniging. Ze is daarnaast onder meer jarenlang cooerdinator en collectant geweest voor het Prinses Beatrix Spierfonds en was vrijwilliger bij activiteiten van de IJsclub Servatius in Vuren.

De heer A. van der Meijden uit Herwijnen is sinds 1965 vrijwilliger bij voetbalvereniging Herovina in Herwijnen en draagt (mede) zorg voor het onderhoud van het terrein en de materialen. Hij is bij deze vereniging bestuurslid en penningmeester geweest en heeft als elftalleider en gastheer gefungeerd. Hij heeft zich geruime tijd voor de samenleving ingespannen en heeft daarom de onderscheiding ontvangen.

Foto: V.l.n.r. burgemeester Van Ruijven-van Leeuwen, dhr. Van Steenis, dhr. Van der Meijden, mw. Den Adel-van Es, dhr. Van Leersum