Projectstimuleringsregeling INTERREG open

Gepubliceerd op: 23 april 2015 | Gewijzigd op: 24 april 2015

De Projectstimuleringsregeling INTERREG V (PSR) voor bekostiging van de voorbereiding van INTERREG NorthWestEurope (NWE), NorthSeaRegion (NSR) en EUROPE projecten gaat open per 1 mei.

Bekijk hier de regeling.

Aanvraag indienen

U kunt nu uw aanvraag indienen via het eLoket bij RVO.nl. Voor het doen van een aanvraag heeft u een e-Herkenningsmiddel nodig. Op eherkenning.nl vindt u een heldere uitleg hoe u aan een eHerkenningsmiddel komt. Ook biedt RVO.nl u een stappenplan over eHerkenning waarmee u door het aanvraagproces wordt geleid. Voor het aanvragen van PSR subsidie bij RVO.nl is een eHerkenning Niveau 1 voldoende.

Belangrijk is dat u PSR-subsidie moet aanvragen voordat u het projectvoorstel indient bij het betreffende INTERREG-secretariaat. Heeft u uw projectvoorstel al ingediend, dan kunt u voor dat projectvoorstel geen aanspraak meer maken op de PSR.

Hoogte projectenstimulering

De hoogte van de projectenstimuleringsregeling bedraagt EUR 25.000 per project (lump sum) en kan alleen worden aangevraagd door Lead Partners van INTERREG-projecten voor de programma's: NorthWestEurope, NorthSeaRegion en EUROPE, met een vestigingsadres in Nederland.

Projectomvang

De projectomvang moet minimaal EUR 400.000 (totale kosten) bedragen en uw voorstel moet zijn beoordeeld door een van de Nederlandse contactpersonen voor de specifieke regeling waar u uw voorstel gaat indienen. Voor 2015 is EUR 1,5 miljoen beschikbaar. In totaal is EUR 2,5 miljoen beschikbaar, de verdeling over de jaren daarna is nog niet vastgesteld. Een volgende publicatie voor het budget in 2016 en verder volgt in het najaar van dit jaar.

INTERREG

INTERREG is een Europese subsidieregeling die samenwerking binnen Europa stimuleert voor meer innovatiekracht, een beter milieu en het verkleinen van de economische verschillen tussen regio's en lidstaten onderling. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, werken bij RVO.nl contactpersonen die overheden, organisaties en bedrijven helpen met projectinitiatieven in alle fasen van het programma.