24-4-2015 - Zeven Woensdrechtenaren kregen een lintje

24-4-2015 - Zeven Woensdrechtenaren kregen een lintje

Hoogerheide - Vrijdag 24 april heeft de burgemeester van Woensdrecht, de heer Steven Adriaansen, ter gelegenheid van Algemene Gelegenheid 2015 zeven Woensdrechtenaren een Koninklijke onderscheiding opgespeld. Tijdens een feestelijk bezoek aan huis bij de gedecoreerden stond de heer Adriaansen uitvoerig stil bij de verdiensten van deze mensen.

1. De heer A.C.J. (Anton) van Kaam (70) uit Putte De heer Van Kaam is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze versierselen zijn aan betrokkene toegekend vanwege zijn langdurige vrijwillige inzet voor met name de gemeenschap in Putte. Betrokkene is 45 jaar vrijwilliger en sinds 2002 dirigent van het RK kerkkoor in Putte. Daarnaast is hij 45 jaar bestuurslid van de Nationale Kruisvereniging afdeling Putte, 17 jaar vrijwilliger en bestuurslid van de Zonnebloem afdeling Putte en is hij 8 jaar bestuurslid geweest van de Stichting Gecooerdineerd Ouderenwerk en Stichting Welzijn Ouderen.

2. Mevrouw L.E.A. (Linda) Posthuma-de Keijzer (53) uit Ossendrecht Voor haar vrijwilligersactiviteiten van bijna 40 jaar is mevrouw Posthuma benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Haar vrijwilligers activiteiten bestaan uit: 1975-2007 bestuurslid en vrijwilliger bij de Stichting Herwonnen Levenskracht,18 jaar overblijfmoeder bij basisschool De Meulenrakkers te Ossendrecht, 15 jaar voorzitter van show-en twirlvereniging Re-creation uit Ossendrecht en 8 jaar voorzitter van Stichting Happynezz.

3. Mevrouw C.M.H. (Toos) Hertogh-Laros (72) uit Huijbergen Mevrouw Hertogh is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vrijwilligersactiviteiten in Huijbergen. Betrokkene was 41 jaar bestuurslid en medeoprichter van de Stichting Rommelmarkt Huijbergen. Daarnaast is betrokkene al 42 jaar vrijwilliger bij de Vrouwenvereniging Huijbergen.

4. Mevrouw M.J. (Marja) Verhaert-van Wijk (80) uit Huijbergen Sinds 1965 is betrokkene als vrijwilliger actief binnen de gemeenschap van Huijbergen. Zo is betrokkene al 50 jaar vrijwilliger bij Heemkundekring de Wilhelmiet, 40 jaar vrijwilliger van de Vrouwenvereniging Huijbergen, 26 jaar was betrokkene contactpersoon voor de collecte van de Nederlandse Hartstichting en 9 jaar secretaris van de Stichting Hartreanimatie Huijbergen. Mevrouw Verhaert is voor haar verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

5. Mevrouw P.A.I. (Wil) Aarts-Mies (81) uit Huijbergen Mevrouw Aarts is al 54 jaar vrijwilliger en bestuurslid van Heemkundekring de Wilhelmiet in Huijbergen. Daarnaast is zij al 42 jaar vrijwilliger bij de werkgroep Huijbergse Rommelmarkt, 41 jaar secretaris van de volleybalvereniging Huijbergen en 40 jaar vrijwilliger bij de Vrouwenvereniging Huijbergen. Mevrouw Aarts is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

6. Mevrouw L.M.C.R. (Wies) Joosen-de Wit (70) uit Hoogerheide Mevrouw Joosen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Betrokkene kreeg de versierselen opgespeld vanwege haar verdiensten als vrijwilliger de afgelopen 42 jaar. Al 42 jaar is betrokkene vrijwilliger bij buurtvereniging 't Centrum in Hoogerheide en 31 jaar spelend lid en vrijwilliger bij muziekvereniging de Scheldezonen in Hoogerheide. Daarnaast is betrokkene sinds 2004 medeorganisator van de toneeluitvoering rond St. Nicolaas in Hoogerheide.

7. De heer A.M. (Fons) van Zunderd (63) uit Hoogerheide De heer Van Zunderd is al sinds 1981 als vrijwilliger actief binnen de wielersport. Zo was hij medeoprichter van de supportersvereniging van Adrie van der Poel en hiervan 19 jaar penningmeester. Voorts was hij 27 jaar penningmeester van het wielercomite Woensdrecht en inmiddels is hij ook al weer 16 jaar penningmeester van de Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide. Voor zijn vrijwillige inzet de afgelopen 34 jaar, in het bijzonder voor de wielersport, is de heer Van Zunderd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.