Symposium SOLK

Symposium SOLK

Zintens organiseert op vrijdag 24 april 2015 het symposium SOLK: van inzicht naar interventie. Hiermee viert Zintens het vijfjarig bestaan van het multidisciplinaire interventieprogramma voor mensen met SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Op het symposium presenteren enkele vooraanstaande wetenschappers hun inzichten aan professionals over SOLK en de vereiste aanpak.

Het programma start met een presentatie van Jan Houtveen, auteur van het boek "De dokter kan niets vinden". Daarna geeft ook Ben van Cranenburgh, onder andere auteur van het boek "Pijn, waarom" zijn onderbouwde visie op de problematiek. Vervolgens gaat Peter Lucassen, huisarts en senior onderzoeker eerstelijns geneeskunde van het UMC St Radboud in Nijmegen, in op het grote belang van goede communicatie en het stepped care principe. Tot slot presenteert het team van Zintens zijn werkwijze met aandacht voor het gemodificeerde gevolgenmodel, graded exercise therapy, cognitieve gedragstherapie en re-integratie ondanks klachten. Voor meer informatie over de sprekers, klik hier.

Het symposium is met name geschikt voor huisartsen, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, neurologen, reumatologen, anesthesisten, internisten en orthopeden. Voor alle artsen is een accreditatie toegekend van vijf punten. Uiteraard is de inhoud ook interessant voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten, psychologen of andere behandelaars die veelvuldig met de doelgroep te maken hebben. Op deze pagina vindt u meer informatie over het programma.