Besluiten van de raad van 23 april 2015


De raad heeft op donderdag 23 april 2015 vergaderd en de volgende besluiten genomen.

1. De raad heeft behandeld het bestemmingsplan Buitengebied Ridderkerk. Met twee ingediende amendementen zijn wijzigingen aangebracht. De beraadslagingen zijn hiermee afgerond. De formele besluitvorming over de vaststelling vindt plaats in de raadsvergadering van 21 mei 2015.

2. Naar verwachting zal de raad in februari 2016 een nieuw integraal Wijk Programma voor Rijsoord vaststellen. Daarin zullen de gewenste ontwikkelingen op sociaal, economisch, ruimtelijk en verkeerskundig gebied met elkaar verbonden worden. Een uitgewerkt programma voor de wijk, door de wijk.
Hoe dit aan te pakken is vastgelegd in de Startnotitie Herziening WOP Rijsoord. De raad heeft deze startnotitie vastgesteld.

3. De raad heeft ingestemd met de Bestuurlijke samenwerkingsovereenkomst Beschermd Wonen 2015 t/m 2016. Daarnaast heeft hij toestemming aan het college verleend om met een aantal regiogemeenten een gemeenschappelijke regeling aan te gaan op het gebied van beschermd wonen.

4. De raad heeft ingestemd met een uitgaaf van EUR 20.000,- om de gemeentelijke website te verbeteren.

5. De ontwerpjaarrekening 2014 van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie is voor een zienswijze voorgelegd aan de raad. De raad heeft zijn zienswijze vastgesteld.

6. De raad heeft de Verordening rekenkamercommissie Ridderkerk 2015 vastgesteld. Nog dit jaar zal de raad overgaan tot de benoeming van een nieuwe rekenkamercommissie.

7. Voor weer een jaar heeft de raad ontheffing van het vereiste van ingezetenschap verleend aan wethouder mevrouw T. Keuzenkamp - van Emmerik.

8. De raad heeft besloten de behandeling van een aantal raadsvoorstellen door te schuiven naar zijn raadsvergadering van 21 mei a.s., dit gaat om het voorstel:
a. Werken aan betere digitale dienstverlening - rapport rekenkamercommissie Ridderkerk
b. Communicatieplan Ridderkerk
c. Programma Duurzaamheid 2015 - 2018
d. Startnotitie Kader integraal Jeugdbeleid

De vergadering is terug te kijken en te luisteren via www.ridderkerk.nl/raadinbeeld