Martinair RJC: cao-overleg in constructieve sfeer verder


Martinair RJC: cao-overleg in constructieve sfeer verder

Geplaatst op 24 april 2015
[IMG]

Op 23 april 2015 hebben we opnieuw met de cao-delegatie van Martinair RJC onderhandeld over de inhoud van het nieuwe Arbeidsvoorwaarden Handboek RJC, en over de afspraken zoals overeen gekomen in het huidige principeakkoord.

In dit principeakkoord hebben we met het RJC afgesproken te komen tot een ingroeimodel voor de pensioenpremie en om samen te kijken naar roosters die beter passen bij het drukteprofiel van het RJC.

Zoals bekend is het roostervraagstuk iets waar zorgvuldigheid van het grootste belang is en zorgvuldigheid kost tijd. Om de Roostercommissie deze tijd te geven heeft het RJC aangeboden de uitgesproken ambitie om op 1 mei klaar te zijn, te willen opschuiven naar 1 juli.

Het ingroeimodel voor de pensioenpremie betreft de stijging van het werknemerspercentage van de 4,5% in de Aegon regeling naar 7,87% in de PME-regeling, die ook een betere pensioenuitkomst kent. Hiermee word de eenderde/tweederde verdeling hersteld in de premieverdeling tussen werknemer en
werkgever.
Ook op dit punt hebben we met het RJC stappen gemaakt en concrete voorstellen gedaan.

Uit de grote vertaalslag die ontstaat bij het omvormen van de oude Martinair cao naar het Arbeidsvoorwaarden Handboek hebben we gezamenlijk met de collega bonden een lijst gedestilleerd van punten die we voor 1 juli willen en kunnen afronden.

Daarnaast hebben we ook een aantal van de RJC voorstellen voor nu als "no-go" benoemd. Deze zullen we in een volgend traject (dus na 1 juli) adresseren.

De inhoudelijke zaken kunnen we in dit stadium nog niet met de leden delen, want het blijft tot nu bij het uitwisselen van voorstellen en van echte overeenstemming is nog geen sprake.
Wat we wel kunnen delen is dat de gesprekken van vandaag constructief van aard waren, en dat de bonden met alle gedane voorstellen op een lijn zitten. Dit biedt uiteindelijk de beste kans op een breed gedragen akkoord met toekomst perspectief. Het volgende overleg staat in de agenda's op 26
mei a.s.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Joop Hofland

Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Geplaatst in: Actueel Nieuws