Bewonersbrief: wijzigingen parkeerplaatsen Tarwe-/Haverstraat


24 april 2015

Bij de bewoners van Tarwestraat 1 t/m 43 (even en oneven) en 45 t/m 139 (oneven), Haverstraat 1 t/m 41 (even en oneven) is onderstaande bewonersbrief bezorgd.

Onderwerp: wijzigingen parkeerplaatsen Tarwe-/Haverstraat

Beste bewoner, In augustus 2013 kreeg u een voorstel over het wijzigen van het aantal parkeerplaatsen in uw buurt. Op 13 februari 2014 lieten we u weten wat we wel en niet gaan uitvoeren naar aanleiding van de reacties. Dat was het volgende:

* De aanleg van extra parkeerplaatsen voor Haverstraat 27 en 29 gaat niet door. Er is niet voldoende draagvlak bij de direct omwonenden en het heeft ook niet de voorkeur van de gemeente.
* Op 2 hoeken wordt een parkeerplaats verwijderd; tegenover Haverstraat 40 en tegenover Tarwestraat 41. Dit is nodig voor de bereikbaarheid van hulpdiensten.
* Er komen 6 parkeerplaatsen bij naast Tarwestraat 45 en 139. Het voorstel is wel iets gewijzigd en we zijn verplicht via een officiele procedure de huidige bestemming te wijzigen: van groen naar verkeersdoeleinden.
* De speelplek blijft waar hij is. Er is onvoldoende draagvlak om de speelplek te verplaatsen. Op het moment dat de huidige speelplek om veiligheidsredenen vervangen moet worden, informeren wij u hierover.

Inmiddels is bekend dat de werkzaamheden voor de zomer starten.

Vragen

Heeft u vragen over de uitvoering van het plan? Neem dan contact op met Martijn Groot, via telefoonnummer (0299) 452 452.

Met vriendelijke groet, Misja Horsthuis, Wijkmanager Purmer-Noord