Aanpassing pensioenregelingen Deutsche Bank


Aanpassing pensioenregelingen Deutsche Bank

Geplaatst op 24 april 2015
[IMG]
Wij hebben vorig jaar na lang overleg met jouw werkgever de pensioenregelingen aangepast aan de nieuwe wetgeving per 1 januari 2015. Onderdeel daarvan was de opbouw van pensioen over inkomen boven de 100.000 euro.

Bij de uitvoering ervan is nu gebleken, dat daar een aantal problemen optreden, te weten:

* gebleken is dat de markt voor netto-pensioenregelingen zeer beperkt is;
* op basis van adviezen zou de deelname naar verwachting laag zijn vanuit de doelgroep;
* door beperkte deelname zijn de kosten relatief hoog, en daardoor een lage efficiency;
* risico's die bij toetsing kunnen optreden door fiscale boven matigheid.

Naar aanleiding van contact tussen werkgever, De Unie en de andere vakbonden heeft Deutsche Bank een enquete gehouden om inzicht te krijgen hoe de betrokken werknemers in deze kwestie staan en of zij op basis van de nieuwe gegevens een andere keuze zouden maken.
Uit deze enquete is gebleken, dat ruim 70% van de werknemers zou kiezen voor de variant van een bruto-uitkering in het salaris, hetgeen leidt tot een hoger nettoloon.

Alles overwegende hebben De Unie en de andere vakbonden besloten dat deze optie dan ter vervanging van het eerdere besluit de voorkeur verdient. Volgens de actuariele berekeningen op het moment van bespreking, zou dit leiden tot een verrekening op basis van de doorsneepremie van 22,5%. Hier
zijn de kosten dan af voor de overlijdensrisicoverzekering die reeds is afgesloten door Deutsche Bank om het risico voor nabestaanden vanaf 1 januari 2015 op een lager nabestaandenpensioen af te dekken. Deze blijft dan ook gehandhaafd.

Overigens zal de werkgever jou als deelnemer aanbevelen het beschikbare geld dan in te zetten in een spaarvorm, maar dit is ter overweging van de individuele werknemer uiteraard.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Harma Pethke

Informatie

Sectoren: Finance
Branche: Banken Algemeen
Geplaatst in: Actueel Nieuws