Volgende fase Centrumplan Hoogkarspel van start


24-04-2015 De volgende fase van het Centrumplan Hoogkarspel gaat van start. De bestrating rond het nieuwe gemeentehuis is deze week gereed. Op maandag 28 april wordt gestart met de sloop van het oude gemeentehuis.

Sloop van het oude gemeentehuis

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door GP Groot uit Heiloo en zijn naar verwachting half juni 2015 afgerond. Rond het oude gemeentehuis worden bouwhekken geplaatst om de sloopwerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. De parkeerplaatsen aan de kant van het oude gemeentehuis aan de
Streekweg worden tijdelijk opgeheven. Vervolgens wordt het gemeentehuis gesloopt. De omwonenden zijn middels een brief geinformeerd.

Aan- en afvoerroute

De sloopwerkzaamheden worden dagelijks met uitzondering van de weekends uitgevoerd tussen 7.00 uur en uiterlijk 18.00 uur. Al het materieel verlaat het werkterrein aan de zuidwestzijde. De aanvoerroute van bouwverkeer vindt plaats vanaf de Provincialeweg N302 (Drechterlandseweg) via de
Sluisweg, Bovenakker, Duijvenbrug naar de Streekweg. De afvoerroute loopt via de Streekweg, Bovenakker, Sluisweg naar de Provincialeweg.

Bouwverkeer rond Mr. Spigtschool

De aanvoerroute van het bouwverkeer voert langs de Mr. Spigtschool. Buiten de schoolvakantie wordt de aanvoerroute niet door de aannemer gebruikt rond de in- en uitgangstijden van de school.

Vervolg inrichting openbare ruimte

In verband met verschillende evenementen die in mei in het centrum van Hoogkarspel plaatsvinden, begint Schadenberg Infra op 26 mei (na het Pinksterweekeinde) met de herinrichting aan de zuidzijde van de Streekweg.
24-04-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws