Drie Koninklijke onderscheidingen in Wormerland


Inhoud overslaan en naar navigatie springen.

Vrijdag 24 april een feestelijke dag.

Maar liefst drie inwoners uit onze gemeente ontvingen 's morgen in het gemeentehuis een Koninklijke Onderscheiding. Met een smoes zijn de kandidaten uitgenodigd om tenslotte plaats te nemen in de raadzaal waar familie en vrienden al hadden plaatsgenomen.

Burgemeester Peter Tange kon na de aanwezigen welkom te hebben geheten het doel van hun komst verklappen. De heer W.J. Zwart en mw. H.J.M. van Roode uit Wormer zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en mw. P.I. Hoenderdaal uit Jisp tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

mw. P.I. Hoenderdaal DSC_4390 C jh kl

Mw. P.I. Hoenderdaal
Ridder in de Orde van Oranje Nassau;

ontving de onderscheiding voor haar activiteiten met een bovenlokale uitstraling op het gebied van de zorg voor mensen met een "niet aangeboren hersenletsel". Zij zette zich o.a. in voor de Landelijke vereniging van Revalidatieartsen, Landelijk cooerdinatiepunt NAH, werkgroep Traumatisch
Hersenletsel van Heliomare m.n. de woonvorm Krommenie en het Hersenletsel-Congres. Ook zet zij zich in binnen de programmaraad van de Jisperkerk en de stichting Oud Hollandse Kerken.

mw. H.J.M. van Roode DSC_4377 jh kl

Mw. H.J.M. van Roode-van Leeuwen
Lid in de Orde van Oranje Nassau;

ontving de onderscheiding o.a. voor haar activiteiten voor D66, antikruisrakettencomite Wormer, Stichting ouderen Wormer, Zorgcentrum Torenerf en Zorgcirkel, Stichting Kesban, Nederlandse vereniging voor Vrouwen- belangen en de Maag Lever Darm Stichting.

W.J. Zwart 2 1 DSC_4367 C kl

Dhr. W.J. Zwart
Lid in de Orde van Oranje Nassau;

ontving de onderscheiding voor o.a. zijn activiteiten voor Ondernemersvereniging Aktief, tennisvereniging de Spatter en Sportfondsen Wormer.

Foto's Jolanda Hoogendoorn

* 24 april 2015