Lintjesregen in Bernheze


3 lintjes Koninklijke Onderscheiding

Tien inwoners van Bernheze zijn vrijdag 24 april benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze werden thuis verrast door burgemeester Moorman.



De heer J. (Jan) van den Heuvel uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk in Bernheze. Hij zorgde voor de eerste opvang van vluchtelingen afkomstig uit een asielzoekerscentrum in deze gemeente. Hij maakte de mensen bekend
in de omgeving en hielp hen met het invullen van formulieren m.b.t. verzekeringen, huurcontracten en sociale zekerheid. Daarnaast organiseerde hij mede de jaarlijkse uitstapjes met de vluchtelingengezinnen. Ook verleent de heer Van den Heuvel sinds 1993 mantelzorg aan zijn echtgenote.

De heer W. (Wim) van der Lubbe uit Heeswijk-Dinther is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn maatschappelijke verdiensten.
Hij was 5 jaar vrijwilliger bij de lokale omroep Radio Frequent RM en ruim 5 jaar actief als vrijwilliger bij VluchtelingenWerk West- en Oost-Brabant & Bommelerwaard. Hier verzorgde hij onder andere computer- en typecursussen voor vluchtelingen.
Vanaf 2005 is hij betrokken bij de Stichting Dorpsnieuws in Heeswijk-Dinther. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de website en maakt hiervoor fotoreportages.
Al 15 jaar is de heer Van der Lubbe betrokken bij CNV Vakmensen. Hij is lid/secretaris van de vakgroep Taxi van de DistrictsKaderGroep Zuid en secretaris van de cao-commissie Taxi van deze vakbond. Ook was hij plaatsvervangend lid van de onderhandelingsdelegatie van de bond bij de
onderhandelingen over de cao Taxi (2005-2008). Hij is ruim 12 jaar bestuurslid van vakgroepbestuur Taxi en vanaf 2006 lid van de Deelnemersraad Pensioenfonds Taxi namens deze vakbond. Verder was hij lid van de bondsraad van CNV Vakmensen.

De heer T. (Theo) Romijn uit Heeswijk-Dinther is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Van 1980 tot 1988 was hij penningmeester van Mixed Hockeyclub H.D.L. in Heeswijk-Dinther. Tot 2006 was hij hier ook vrijwilliger en participeerde in diverse commissies.
De heer Romijn was 10 jaar secretaris van het kerkbestuur van de parochie St. Servatius Dinther. Daarnaast was hij betrokken bij de viering van 850-jaar Dinther, de klokkenactie voor de Antoniusklok en de kledingactie. Hij was ook enkele jaren vrijwilliger bij Tennisvereniging De Balledonk in
Heeswijk-Dinther, verzorgde hier de competitieleiding en was lid van diverse commissies. Verder is hij bestuurslid van het Cultureel Centrum Servaes Dinther, eerst als secretaris en vanaf 2007 als penningmeester.

De heer A. (Ad) Corsten uit Nistelrode is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanaf 1975 is hij actief binnen het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Oss en omstreken. Hij was bestuurslid, staflid hulpverlener en cooerdinator van de bloedbank Oss. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het cooerdineren en voorbereiden van EHBO-opleidingen.

De heer (Rini) Smits uit Nistelrode is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Sinds 1975 is hij actief bij Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius, waarvan enkele jaren als penningmeester en voorzitter. Daarnaast is hij medeorganisator van de jaarlijkse bijenmarkt in Nistelrode en onderhoudt hij de bijen- en vlinderweide.
Vanaf 1991 is de heer Smits voorzitter van de Wildbeheereenheid Nistelrode. Naast zijn reguliere taken organiseert hij natuurschoonmaakdagen en is hij lid van de gemeentelijke adviesgroep Flora en Fauna.
Ruim 10 jaar is hij bestuurslid van de Vereniging Het Reewild, regio Oost-Brabant. Hij is betrokken bij de regulatie van de reewildpopulatie en organiseert de jaarlijkse reewildtellingen. Ook is hij oprichter en voorzitter van de Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-aanrijdingen.
Verder was de heer Smits 8 jaar penningmeester van Vogelvereniging Vogelvreugd Nistelrode, gedurende 30 jaar acoliet bij de pastorie Heilige Lambertus in Nistelrode-Vorstenbosch, ruim 5 jaar vrijwilliger bij de EHBO-vereniging afdeling Nistelrode en 20 jaar cooerdinator van het reewildbeheer
en het valwild in de omgeving van Nistelrode.

Mevrouw A. (Annie) Van Santvoort- Blommers uit Loosbroek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet voor de Parochie Sint Servatius in Loosbroek. Zij voert administratieve taken uit en was lid van de parochieraad, van de parochievergadering en het parochiebestuur. Verder
was zij voorzitter en notulist van de liturgiegroep en lector en voorganger van de avondwake. Sinds 1999 is mevrouw Van Santvoort samen met haar echtgenoot, de heer A. van Santvoort gastpaar van de parochie omdat de parochie geen eigen pastoor meer heeft.

Haar echtgenoot, de heer A. (Antoon) Van Santvoort is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor Parochie Sint Servatius. Ruim 25 jaar was hij bestuurslid van de werkgroep Ziekenbezoek van deze parochie en vanaf 1997 vrijwilliger als tweede koster en vanaf 2000 koster.
De heer Van Santvoort zorgt voor de aankleding van de kerk tijdens evenementen en feestdagen en onderhoudt de pastorie- en parochietuin.
Hij was ruim 20 jaar lid van de ondernemingsraad van IGB Bouw- en Aannemings-maatschappij B.V. Breda. Daarnaast was hij ruim 10 jaar bestuurslid en campagneleider van het CDA, afdeling Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

De heer J. (Johan) Bijl uit Vorstenbosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanaf 1987 is hij bestuurslid en sinds 2004 voorzitter van de Supportersclub Vorstenbossche Boys. Daarnaast verzorgt hij wekelijks het clubkrantje en is hij mede-organisator van diverse activiteiten. Naast zijn inzet voor deze supportersvereniging zet de heer Bijl zich ook in voor de
voetbalvereniging Vorstenbossche Boys. De eerste jaren was hij actief als leider van het jeugdteam en later van het seniorenteam. Vanaf 1999 is hij lid van de Evenementencommissie en organiseert mede alle evenementen voor de voetballers en het bestuur. Ook is hij lid van de
onderhoudscommissie.
Ook is hij al enkele jaren vrijwilliger bij basisschool Op Weg in Vorstenbosch. Hij zorgt daar onder andere voor het tuinonderhoud en is al enkele jaren betrokken bij de jaarlijkse schoonmaakdag rondom deze basisschool. Deze opschoondag wordt jaarlijks georganiseerd met leerlingen van groep 8.
Tenslotte is de heer Bijl sinds enkele jaren beheerder van de blokhut De Roets van Jong Nederland, afdeling Vorstenbosch.

De heer C. (Chris) van de Ven uit Vorstenbosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nasau voor zijn brede inzet op maatschappelijk terrein.
Al ruim 20 jaar is hij vrijwilliger bij Tennisvereniging Telro en is hij tijdens jeugdactiviteiten inzetbaar voor allerlei hand- en spandiensten.
Sinds 2001 is hij vrijwilliger bij Voetbalvereniging Vorstenbossche Boys, eerst als jeugdleider en later als vrijwilliger op het secretariaat. Ook de Werkgroep `Vorstenbosch pakt uit' kan rekenen op de steun van de heer Van de Ven. Meer dan 10 jaar is hij voorzitter en medeorganisator van deze
werkgroep.
Vanaf 2004 is hij zowel mede-organisator van de Avond Wandelvierdaagse Vorstenbosch als vrijwilliger bij Judoschool Tanoshii in Nistelrode. Ook is hij oprichter/voorzitter van de fanclub van het Popkoor Enjoy en 5 jaar bestuurslid van de buurtvereniging 't Lieske in Vorstenbosch. Verder was
hij voorzitter van de buurtvereniging Heuvel/Kerkstraat in Vorstenbosch, 20 jaar bestuurslid van de Personeelsvereniging van Jumbo Supermarkten en vanaf 1998 vrijwilliger bij Stichting Carnaval `De Piereslikkers' in Vorstenbosch.

Mevrouw P. (Ellen) van der Ven- Timmers uit Vorstenbosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange inzet voor de evenementencommissie van gemeenschapshuis De Stuik in Vorstenbosch.
Daarnaast is zij vanaf 1999 penningmeester van de Stichting Jeugdbelangen Vorstenbosch. Ruim 15 jaar is mevrouw Van der Ven dirigent van diverse koren. Verder verzorgt zij het drukken en verspreiden onder de bezorgers van de wekelijkse parochieberichten voor Vorstenbosch en is vanaf 2009
bestuurslid van buurtvereniging De Helling in Vorstenbosch.