Lancering Premium Jenever: nieuwe jonge Jenever van Hooghoudt
Groningen, 3 april 2015
Hooghoudt lanceert vanavond Premium jenever, een nieuwe jonge jenever. De lancering is in Groningen rondom de show van modeontwerper Jan Boelo.
Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Bijzonder is dat het kruidendistillaat drie keer is gestookt. Samen met het gebruik van onthard water, over koolstof gefilterde graanalcohol en gelagerde moutwijn, zorgt dit ervoor dat de jenever extra zacht en zuiver is. Het huisgestookte kruidendistillaat bestaat onder meer uit jeneverbes, iriswortel en steranijs. Andere belangrijke ingredienten zijn vlierbloesem, kardemom en heidehoning. Fluweelzacht met karakter is daarom de passende claim.
De campagne van Premium Jenever richt zich op het herkennen van klasse. Zo maken liefhebbers die denken klasse te kunnen herkennen, kans op een van de handgenummerde flessen uit de eerste 100 geproduceerde Premium Jenevers. Deelnemen kan via de website: hooghoudt.nl/premium-jenever. Later in de campagne kunnen meer Premium Prijzen worden gewonnen, zoals een exclusief door Jan Boelo ontworpen premium shirt, een cocktailworkshop door bartender Lennart deddens, een kaas & jeneverproeverij door culinair expert Laurens Speek of een barista masterclass door koffietalent Kyra Vellinga. De masterclasses en workshops worden bij de winnaars thuis gegeven.
Niet alleen aan de inhoud, maar ook aan de fles zelf is aandacht geschonken. De fles, een ontwerp van PROUDdesign, wil de bestaande jeneverdrinker en liefhebbers van gedistilleerd aanspreken, en wodka-, gin- en whiskey-kenners prikkelen. Het koper is een verwijzing naar de traditionele, handgemaakte koperen distilleerketel van Hooghoudt. De drie ringen om de fles geven een moderne uitstraling.
Premium Jenever is vanaf week 16 verkrijgbaar in de slijterij.
Links:
bit.ly/BeeldenHooghoudtPremium
bit.ly/VolledigPersbericht-Achtergronden
http://www.hooghoudt.nl/nieuws/premiumness-met-jan-boelo
hooghoudt.nl/premium-jenever