Ashoka, mondiaal netwerk van sociaal ondernemers, komt naar Nederland


De komst van Ashoka wordt ondersteund door Van Lanschot en door PwC

Den Haag, 20150403 -- Ashoka, ’s werelds grootste non­profit­netwerkorganisatie voor sociaal ondernemers opent haar deuren in Nederland. De organisatie zoekt, selecteert en steunt sociaal innovators die nieuwe en opschaalbare oplossingen voor sociale problemen bieden en benoemt deze tot Ashoka Fellows. Nederlandse sociaal ondernemers zullen met de komst van Ashoka toegang krijgen tot een mondiaal netwerk van expertise, kennis en financieringsvormen. Daarnaast zal Ashoka buitenlandse sociaal ondernemers ondersteunen bij het ontwikkelen van hun werk in Nederland.

Jamy Goewie, directeur Ashoka Nederland: “De komst van Ashoka naar Nederland geeft sociaal ondernemers in ons land toegang tot kennis en expertise rondom de laatste  internationale sociale innovaties. We zijn blij dat we met de hulp van onze partners Van Lanschot en PwC, zowel sociaal ondernemerschap alsmede  maatschappelijk bewustzijn rondom dit thema kunnen stimuleren.’’

Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot: “We zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan de komst van Ashoka naar Nederland. Veel van onze klanten zijn ondernemers die, net als wij, willen bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing en verbetering. Daarnaast gaan we actief op zoek naar mogelijkheden om investeerders te koppelen aan de initiatieven van Ashoka Fellows.”

Peter van Mierlo, bestuursvoorzitter van PwC: “PwC vindt de opkomst van sociaal ondernemerschap een belangrijke ontwikkeling. Wij willen daarom met onze kennis en expertise meehelpen deze sector op de kaart te zetten en hiermee de maatschappelijke impact van social enterprises vergroten. Daarom steunen wij de komst van Ashoka naar Nederland ook van harte.”