Bijeenkomst kansen Nederlandse fietsindustrie in Colombia

"De Colombiaan Quintana wint Tirreno, de Nederlander Mollema tweede". Wielrennen kunnen de Colombianen, maar wist u ook dat steeds meer Colombianen naar hun werk fietsen, gebruikmaken van deelfietsen bij metro-en busstations of hun producten bezorgen met een bakfiets?

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse ambassade in Colombia heeft de Dutch Cycling Embassy een fact finding missie in Colombia uitgevoerd naar de kansen voor de Nederlandse fietsindustrie. De resultaten van deze missie bespreken wij tijdens een korte presentatie op 2 april 2015 om 10.00 uur op het kantoor van Berenschot in Utrecht. Meld u aan voor deze presentatie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt ondernemers die zakendoen in het buitenland. Onder meer via het netwerk van ambassades.

Programma

10.00 uur Ontvangst

10.15 uur Presentatie RVO.nl over Colombia, de economische kansen en regelingen

10.45 uur Presentatie Dutch Cycling Embassy over de kansen in Colombia

11.15 uur Vervolg, vragen en afsluiting

Over Colombia

Colombia heeft na een rumoerige periode de afgelopen tijd op verschillende vlakken vooruitgang geboekt. De veiligheid is toegenomen, de politiek is relatief stabiel en de economie groeit als een van de hardste van Zuid-Amerika. Colombia is een 'transitieland' van de Nederlandse overheid. Dat betekent dat RVO.nl u op verschillende manieren kan ondersteunen bij het ondernemen in Colombia.

Kansen voor fietsindustrie in Colombia

In Colombia is behoefte aan advies, producten en werk. Voorbeelden zijn het maken van fiets- en mobiliteitsplannen voor steden, oplossingen voor het stallen van fietsen en het aanleggen van complete fietsdeelsystemen of netwerken van fietspaden. De fact finding mission was gecombineerd met de deelname aan het World Bicycle forum in Medellin. Tijdens de gesprekken en presentaties bleek dat de Nederlandse fietsindustrie goed staat aangeschreven. Hierop kan het Nederlandse bedrijfsleven voortbouwen bij het ondernemen in Colombia.

Er zijn kansen in Colombia voor adviseurs, ontwerpers en productleveranciers.