Team LottoNL-Jumbo schaatsers zetten Prinses Beatrix Spierfonds in het zonnetje

Team LottoNL-Jumbo schaatsers zetten Prinses Beatrix Spierfonds in het zonnetje

In De Uithof in Den Haag was het zondag 29 maart feest. In het laatste schaatsweekend van het seizoen werden patient-ambassadeurs van het Prinses Beatrix Spierfonds uitgenodigd op het ijs door schaatsers van Team LottoNL-Jumbo. Als klap op de vuurpijl overhandigde Sven Kramer samen met Kjeld Nuis en zijn ploeggenoten een cheque ter waarde van 363.916 euro aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Het fonds is een van de goede doelen die jaarlijks van De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, een bijdrage ontvangt.

Rivka Smit nam als ambassadrice van het Prinses Beatrix Spierfonds de cheque in ontvangst en heeft zelf de spierziekte SMA. "Wanneer krijg je nu de kans om een rondje te rijden op het ijs met Sven Kramer? En dan ook nog een cheque in ontvangst te mogen nemen is fantastisch! Er zijn in Nederland 200.000 mensen met een spierziekte en voor veel van hen is er nog geen behandeling mogelijk. Alleen met wetenschappelijk onderzoek kunnen we hier iets aan doen en daar is veel geld voor nodig. De jaarlijkse bijdrage van De Lotto is daarbij van grote waarde."

Sander Kroeze, marketing manager bij Lotto: "Wat een topdag op het ijs samen met het Prinses Beatrix Spierfonds! Wij zijn erg verheugd dat we met onze bijdrage onderzoek naar spierziekten mogelijk kunnen maken."

Over Lotto

De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, is ruim 50 jaar geleden opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. In totaal is dat meer dan 2 miljard euro. Zo'n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, waarvan de 76 aangesloten sportbonden een bijdrage ontvangen. Sinds de oprichting heeft De Lotto al bijna 1.5 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Met de kansspelen van De Lotto kun je veel geld winnen en wint de sport altijd. Lotto. Dat is WinWin! www.lotto.nl