Verslag raadsvergadering 26 maart 2015


Actueel

Op 26 maart 2015 vergaderde de gemeenteraad. De vergadering werd bijgewoond door een aantal speciale gasten van de raad (onder meer medewerkers van Buurtzorg). Lees dit hele artikel voor een verslag.

Het agendapunt over een nieuwe procedure voor het afhandelen van klachten werd niet behandeld, omdat het voorstel van het college onvoldoende aan de wensen van de raad tegemoet kwam. Een nieuw voorstel komt in een volgende raadsvergadering aan de orde.

Bestemmingsplan Buitengebied Vierakkersestraatweg 19, 19A en 19B Vierakker

De raad stemde in met de functieverandering van een woonbestemming naar een niet-agrarisch bedrijf, om de huidige situatie te legaliseren aan de Vierakkersestraatweg 19, 19A en 19B in Vierakker.

Interne (bejegenings-)klachtenafhandeling 2014

De raad nam kennis van het overzicht van de ingediende bejegeningsklachten. Het gaat in totaal om 15 klachten. In 2013 waren dit er 4, in 2012: 16; in 2011: 26. 3 klachten zijn ingetrokken en 4 klachten zijn nog in behandeling bij de commissie Beroep en Bezwaar. 5 klachten zijn afgedaan via
een gesprek door het afdelingshoofd, 3 klachten zijn afgedaan via een gesprek met de wethouder en/of directeur. In totaal zijn 2 klachten gegrond verklaard en daarvan wordt bekeken waar verbeteringen in de dienstverlening mogelijk zijn.

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet

De raad stelde de verordening unaniem vast, om op een zorgvuldige wijze en volgens de wettelijke eisen een loonwaardemeting uitvoeren voor mensen die niet in staat zijn om het minimumloon te verdienen.

Procedure benoeming nieuwe burgemeester

De raad stemde unaniem in met de procedure voor benoeming van de nieuwe burgemeester van Bronckhorst, zodat het traject in gang gezet kan worden.

Motie kindcentrum Steenderen

Een motie van CDA, GroenLinks en GBB, waarin de raad het college opdraagt geen onomkeerbare besluiten te nemen die het beschikbare krediet van EUR 3.711.000 overschrijden, werd aangenomen (tegen: PvdA, D66). De wethouder lichtte toe dat er, naast de kosten voor het gebouw, extra geld nodig is
voor bijvoorbeeld het bouwrijp maken van de locatie. Voor een aantal stappen is nu nog geen verplichting aangegaan zoals de sloop van de oude scholen. De inhoudelijke behandeling van een raadsvoorstel over een aanvullend krediet voor het kindcentrum volgt in een komende raadsvergadering.

Meer info

Voor alle informatie over de onderwerpen die besproken zijn tijdens de vergadering verwijzen wij u naar Bestuur en organisatie -> Openbare vergaderingen -> Gemeenteraad. De eerstvolgende gemeenteraadsvergadering is op 23 april 2015.