TK Aanbieding rapport Meldkamers en voortgang LMO

Aanbieding rapport “Meldkamers” en voortgang LMO

In het AO nationale veiligheid en brandweerzorg van 25 februari jl. heb ik toegezegd u eind maart te informeren over de voortgang van de vorming van de landelijke meldkamerorganisatie (LMO) en het Inspectierapport “Meldkamer”.

De vorming van de landelijke meldkamerorganisatie vraagt om een zorgvuldig traject waarbij de continuïteit van meldkamers tijdens de transitie van cruciaal belang is. Met het oog hierop heb ik de Inspectie Veiligheid en Justitie gevraagd om de stand van zaken van alle huidige meldkamers nauwkeurig in beeld te brengen. De Inspectie heeft het onderzoek samen met het Agentschap Telecom uitgevoerd en de resultaten op 13 februari jl. aan mij aangeboden. Hierbij bied ik u dit rapport en mijn reactie hierop aan.

Ik onderschrijf de conclusies van de Inspectie en het Agentschap Telecom en zal met de betrokken partners de aanbevelingen tot uitvoer brengen. Ik zal uw Kamer hierover eind 2015 rapporteren.

Zie verder het origineel.

Download "TK Aanbieding rapport Meldkamers en voortgang LMO"

PDF document | 6 pagina's | 117 kB

Kamerstuk | 27-03-2015

Bijlagen

* TK Bijlage 1 Rapport Meldkamers

Rapport | 27-03-2015

* TK Bijlage 2 Rappot Meldkamers Beelden afzonderlijke meldkamers

Rapport | 27-03-2015

Vragen? Bel Informatie Rijksoverheid: 1400

Verantwoordelijk ministerie

* Ministerie van Veiligheid en Justitie

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur Directoraat-Generaal Politie MKC2000 http://www.rijksoverheid.nl/venj Kenmerk: LMO