Feiten en fabels over autisme

28 maart 2015 - Vandaag start de Autismeweek. Deze loopt dit jaar van 28 maart tot en met 4 april. Fonds Psychische Gezondheid plaatst daarom iedere dag een weetje, feit of fabel over autisme op Twitter en Facebook. Wist u bijvoorbeeld dat niet alleen kinderen autisme kunnen hebben, maar ook volwassenen?

Met de berichten op social media, maar ook met behulp van de informatie op deze website wil Fonds Psychische Gezondheid mensen met de autismespectrumstoornis (ASS, zoals het officieel heet) en hun naasten helpen en informeren. We willen ook de kennis van het Nederlands publiek over autisme vergroten, zodat er hopelijk meer begrip voor mensen met autisme ontstaat, en mensen met psychische problemen in het algemeen.

Het is een misverstand dat iedereen met autisme dezelfde kenmerken heeft. Het gaat om een heel diverse groep personen die allemaal tegen andere problemen aan kunnen lopen. Fonds Psychische Gezondheid vindt het belangrijk dat iedereen als individu behandeld wordt en dat eventuele hulp op een persoonlijke manier gegeven wordt.

Autisme is een ontwikkelingsstoornis. Meestal zijn de tekenen van autisme te herkennen als een kind ongeveer twee jaar oud is. Het is niet bekend waardoor autisme precies ontstaat, maar een factor als erfelijkheid speelt wel een belangrijke rol.

Lees meer over de autismespectrumstoornis: www.psychischegezondheid.nl/autisme