Fundraising dinner brengt Hulphond Nederland meer dan half miljoen
De netto opbrengst van het fundraising dinner ten gunste van Hulphond Nederland bedraagt 539.000 euro, waarbij een uniek couture stuk een record bedrag heeft opgeleverd. Dit heeft de stichting donderdagavond 26 maart bekend gemaakt.
Tijdens de avond zijn een aantal unieke kavels geveild ten gunste van de stichting. Het kopstuk van de veiling was een haute couture jurk met een print van een werk van Vincent van Gogh. Deze haute couture jurk is ontworpen door Paul Schulten en werd mogelijk gemaakt met toestemming van het Van Gogh Museum. Het masterpiece werd voor maar liefst 48.000 euro afgeslagen. Een tweede hoogtepunt van de avond was een kavel om getuige te zijn van het zogenaamde 'air-to-air refueling' van F16's boven de Noordzee.
Met deze opbrengst gaat Hulphond Nederland invulling geven aan haar ambitie om tenminste 1000 mensen per jaar met een geestelijke of fysieke beperking te helpen door de inzet van een hulphond.
Een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor de verdere inrichting en ontwikkeling van het expertisecentrum van de stichting. Het expertisecentrum is het onderdeel van Hulphond Nederland waar onderzoek plaats vindt om de kwaliteit bij het opleiden van hulphonden continue te verbeteren. Hier worden innovatieve therapeutische behandelingen ontwikkeld en wordt er samengewerkt en expertise uitgewisseld met andere zorginstellingen, universiteiten en organisaties. Dit met als doel mensen met fysieke en therapeutische behoeften optimaal te helpen met de inzet van hulphonden.
Het evenement vond plaats in Studio 21 op het Mediapark te Hilversum. De presentatie was in handen van Anita Witzier, ambassadeur van de stichting. Er waren ruim 600 gasten aanwezig bij het avondvullende programma.
Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland, "Het succes van deze avond was niet mogelijk geweest zonder de samenwerking met onze zakelijke partners en diverse sponsoren. Om nog meer mensen te kunnen helpen is echter veel geld nodig. Wij hopen in de nabije toekomst met nog veel meer bedrijven te kunnen gaan samenwerken, zodat het werk van de stichting het verschil blijft maken in de levens van veel mensen."
Eric Bouwer, Algemeen directeur van Hulphond Nederland, "Onze ambitie om 1000 mensen per jaar te helpen voor einde 2017, heeft door deze avond een grote impuls gekregen. De ondersteuning van het expertisecentrum welke wij nu aan het inrichten zijn, zal hier nog meer aan bijdragen."
Hulphond Nederland
Hulphond Nederland leidt hulphonden op voor zowel de medische als therapeutische zorg. Hulphonden worden ingezet voor mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma's als ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van down. Het expertisecentrum van Hulphond Nederland is gebaseerd op vier aandachtsgebieden.
- Onderzoek - Hulphond Nederland doet onderzoek om haar trainingsmethoden voor hulphonden continue te verbeteren.
- Samenwerking - Hulphond Nederland heeft samenwerkingsverbanden met zorginstellingen, universiteiten en andere organisaties waarmee expertise wordt uitgewisseld en mensen met fysieke en therapeutische behoeften optimaal worden geholpen.
- Opleidingen - Hulphond Nederland zorgt voor continue opleiding van eigen medewerkers en aankomende professionals.
- Kweekvijver - Hulphond Nederland is een kweekvijver voor talent en ideeen. Kennis wordt benut ter innovatie bij de inzet van hulphonden. Deze innovaties worden gepubliceerd of via lezingen gedeeld. Hulphond geeft kansen aan talenten en biedt stage mogelijkheden.
Hulphond Nederland is in het bezit van het kwaliteitskeurmerk van de internationale koepelorganisatie Assistance Dogs International en is bevoegd collega-hulphondenorganisaties in Europa te accrediteren. De stichting is toonaangevend in haar aanbod van verschillende soorten hulphonden en de wijze waarop zij deze professioneel inzet. De stichting plaatste in 2012 als eerste in Nederland een PTSS-hulphond bij een veteraan met een Post Traumatisch Stress Stoornis en heeft in de afgelopen twee jaar ruim 400 jongeren met inzet van Therapie-hulphonden door eigen psychologen en therapeuten met succes geholpen. Sinds 2014 is Hulphond Nederland erkend als zorginstelling. Ambassadeurs zijn: Anky van Grunsven, Monique Heijn, Anouk Smulders, Peter van Uhm, Frank van den Wall Bake, Frits Wester en Anita Witzier.