Hoeveel mag een leven lang leren kosten?

Op vrijdag 27 maart a.s. organiseert het Platform O&O in Den Haag een bijeenkomst waarin deze vraag aan de orde komt. Bijdragen aan "een leven lang leren" is het algemene doel dat O&O-fondsen zich stellen. Hoe goed doen deze fondsen dat? Hoe rijk zijn de fondsen nu eigenlijk? En worden de middelen wel doelmatig besteed?

Uit de tweede O&O monitor blijkt dat de reserves van O& O Fondsen meevallen De fondsen verdelen hun middelen tussen vakmanschap, scholing en ontwikkeling en andere arbeidsmarktthema's die de aandacht vragen, zoals employability en duurzame inzetbaarheid. Het blijkt voor O&O-fondsen moeilijk om met harde resultaten van hun activiteiten naar buiten te komen. De rol van O&O-fondsen is de laatste jaren verschoven: van het egaliseren van de kosten van een opleiding naar kennismakelaar en aanjager van vernieuwing in de sector. Danielle Mares van het Platform O&O:"O&O-fondsen hebben behoefte om te focussen in hun activiteiten, maar dat lukt maar ten dele. Vele partijen willen samenwerken met de fondsen. Er is een zoektocht gaande naar de activiteiten waar men zich op moet richten en hoe dat in samenwerking te realiseren. Dat kan zijn met O&O-fondsen uit andere sectoren of binnen regio's en dat vraagt weer om nieuwe aanpakken."

Op 27 maart a.s wordt de rol en toekomst van O&O-fondsen door Marc van der Meer, wetenschappelijk adviseur bij de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en Piet Vessies, senior beleidsadviseur bij de AWVN vanuit verschillende invalshoeken besproken. Richard Leloux, directeur van het A+O-fonds Grafimedia brengt zijn ervaringen vanuit deze sector in.

Deelname is gratis voor leden, voor niet-leden bedraagt deelname EUR 95, excl. btw.