Extra aandacht voor de psyche tijdens Week van de Psychiatrie

24 maart 2015

Het is de Week van de Psychiatrie, een week waarin extra aandacht wordt besteed aan mensen met psychische problemen. Hoewel Fonds Psychische Gezondheid mensen het hele jaar door informeert over psychische problemen, leveren we ook een bijdrage aan de Week van de Psychiatrie.

Zo waren medewerkers van Fonds Psychische Gezondheid op 23 maart aanwezig op de BreinGeinDag, de officiele aftrap van de Week van de Psychiatrie, die nog tot en met 29 maart duurt. We leverden ook een financiele bijdrage aan de Week, vanwege de aandacht die wordt besteed aan nieuwe vormen van informele zorg. Mede door de subsidie van het fonds hadden clienten gratis toegang tot de BreinGeinDag. Bijna 200 deelnemers bezochten de dag met plenaire lezingen, discussies en een ruime keuze uit relevante workshops.

Fonds Psychische Gezondheid vindt het belangrijk dat er het hele jaar door aandacht is voor mensen met psychische problemen. We informeren het publiek over psychische aandoeningen, waardoor er meer kennis en begrip ontstaan. Dit is hard nodig, want er zijn helaas nog steeds nogal wat vooroordelen over mensen met psychische problemen.

Wist u bijvoorbeeld dat mensen met schizofrenie helemaal niet meerdere persoonlijkheden hebben? En dat ook volwassenen autisme kunnen hebben? Dit en nog veel meer leest u op www.psychischegezondheid.nl/psychowijzer.

De Week van de Psychiatrie is een activiteit van landelijke en regionale (clienten)organisaties en clientenraden in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingzorg en maatschappelijke opvang.