Autismecafe in Oosterbeek


Sandra Steeghs

Op donderdagavond 26 maart 2015 wordt er een Autismecafe in de gemeente Renkum georganiseerd.

Het Autismecafe is een initiatief van de Stichting Ovaal. Een ouderinitiatief dat zich inzet voor mensen van alle leeftijden met autisme en tot stand is gekomen in samenwerking met de gemeente Renkum. Het cafe is van 19.30 tot 22.30 uur in de Concertzaal aan de Rozensteeg 3 in Oosterbeek.
Ouders, andere familieleden en overige belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis en er is parkeergelegenheid aanwezig.

Ontmoetingsplek

Het Autismecafe is de ontmoetingsplek voor ouders van kinderen met autisme. Ouders kunnen ervaringen en informatie uitwisselen op het gebied van autisme. Het cafe in Oosterbeek gaat over de veranderingen per 1 januari 2015. Per 2015 is een aantal wetten veranderd waar ouders van kinderen met
autisme mee te maken (kunnen) hebben. Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten bovendien verantwoordelijk voor de uitvoering van de ondersteuning van onder andere kinderen met autisme. Greet Meester van de Stichting Ovaal is gespreksleider tijdens de avond. Zij gaat in gesprek met de gasten Loes
Alphenaar (ervaringsdeskundige ouder) en Hermine van den Berg, wethouder sociaal domein van de gemeente Renkum. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie

Er zijn al Autismecafes in onder andere Den Bosch, Leiden en Kampen georganiseerd. Op www.ouderspratenmee.nl staat meer informatie over het Autismecafe.