Padden op pad


Gepubliceerd op: 19-03-2015
In Nederland is de paddentrek op gang gekomen. Ook in de gemeente Oss zijn de eerste padden gezien. Ieder jaar lopen er een paar duizend padden van de bossen naar de Hazenakkervijver toe en weer terug.
De padden gaan in maart en april naar de vijver om daar hun eitjes te leggen. Nadat ze de eitjes hebben gelegd keren de padden weer terug naar de bossen. Van mei tot september gaan de kleine padden hun ouders achterna de bossen in om vervolgens het jaar er op in het voorjaar als volwassen
dieren terug te keren naar de Hazenakkervijver.

Wat kunt u doen?

De paddentrek begint vaak 's avonds als het gaat schemeren. U kunt helpen om de padden een kans te geven om te overleven.
o Wij vragen u de straten in de omgeving van de Hazenakkervijver zoveel mogelijk te vermijden in de avonduren. We plaatsen 's avonds dranghekken op de weg.
o Bent u in de buurt dan graag uw snelheid aanpassen en rekening houden met de padden en de vrijwilligers.
o U kunt zich aansluiten bij de vrijwilligers om mee te helpen de padden veilig over te zetten. Samen met de gemeente hebben vrijwilligers roosters voor de putten geplaatst om te voorkomen dat ze daarin vallen. De gemeente heeft extra opritten gemaakt om de overtocht voor de padden veiliger te
maken.
o Parkeer uw auto niet voor de opritten.

www.padden.nu
www.ravon.nl

19-03-2015