Rijkswaterstaat licht aanpak Spijkenisserbrug toe
18-03-2015 | Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid | persbericht
Rijkswaterstaat vindt veiligheid en bereikbaarheid van de regio Voorne Putten van groot belang. De storingsfrequentie van de Spijkenisserbrug heeft ertoe geleid dat deze brug nader is geanalyseerd en op onderdelen aangepakt. Vrijdag 13 maart is deze aanpak met de wethouder Christel Mourik van Nissewaard besproken.
Rijkswaterstaat heeft technische maatregelen getroffen, gaat de brug vaker inspecteren en werkt aan een renovatie op de langere termijn. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat met de Gemeente Nissewaard en de Veiligheidsregio nadere afspraken gemaakt om, in geval van storing, de bereikbaarheid voor hulpdiensten zo goed mogelijk te waarborgen.
Toelichting
Afgelopen vrijdag werden 8 kritische sensoren in de brug vervangen. Daarnaast worden de komende weken een aantal andere storingsgevoelige onderdelen van de brug aangepakt. Dit betekent niet dat er komende periode geen storingen meer kunnen voorkomen. Met de gemeente Nissewaard en de Veiligheidsregio Rotterdam zijn daarom ook afspraken gemaakt om de regio tijdens een storing zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Zo draagt Rijkswaterstaat samen met de gemeente Nissewaard zorg voor verkeersregelaars bij de brug zodat direct ingegrepen kan worden op de verkeersdoorstroming. De afspraak dat de Hartelbrug en de Spijkenisserbrug niet gelijktijdig bediend worden, in combinatie met de verhoogde inzet van het landelijke protocol spoedtransport zorgt ervoor dat hulpdiensten doorgang kunnen vinden. Om de storingsduur te verkorten geeft Rijkswaterstaat verhoogde prioriteit aan het oplossen van storingen op deze brug.
Meer info
Heeft u vragen over de doorstroming rond de Spijkenisserbrug? Bel dan met 0800-8002 of kijk op de projectpagina Spijkenisserbrug.
*Alleen in geval van een noodsituatie (een zeeschip dat niet kan stoppen) wordt de Hartelbrug tijdens een storing van de Spijkenisserbrug toch bediend.