Representatieve activiteiten college 18-24 maart

Woensdag 18 maart

* Wethouder Ekker is aanwezig tijdens de Nationale boomfeestdag. Wethouder Ekker plant samen met de leerlingen van basisschool de Rehoboth zes zuilvormige tulpenbomen (Liriodendron tulipifera `Fastigiatum'). Tijdstip: 10.00 uur. Locatie: Rosarium, Lindestraat in Kampen.

Donderdag 19 maart

* Wethouder Spaan reikt, tijdens de dag van de leerplicht, prijzen uit aan leerlingen van groep 8 die diverse werkstukken hebben gemaakt met als thema: "School? Ik maak mijn verhaal af. Jij ook?". Tijdstip: 13.30 uur. Locatie: Cellebroederspoort in Kampen.

* Burgemeester Koelewijn brengt in het kader van de week van de zorg en welzijn een bezoek aan Catering Connexxion St. Philadelphia Zorg. Tijdstip: 10.30 uur. Locatie: Connexxion, Oosterlandenweg 15 in IJsselmuiden.

* Burgemeester Koelewijn opent samen met clienten de nieuwe ontmoetingsruimte van Stichting Philadelphia in Wijkcentrum Het Middelpunt. Tijdstip: 19.00 uur. Locatie: Wijkcentrum Het Middelpunt, Lamoraal van Egmondstraat 2 in Kampen.

Zaterdag 21 maart

* Burgemeester Koelewijn en wethouder Ekker zijn aanwezig bij de start van de Natuurschoonmaakdag 2015. Tijdstip: 08.30 uur. Locatie: Kinderboerderij Cantecleer, Buitensingel 3 in Kampen.

* Burgemeester Koelewijn opent bijzondere (H)eerlijk IJsseldelta fietsroutes langs (h)eerlijke streekproducten. Daarnaast zijn wethouders Veldhoen en Ekker zijn aanwezig bij de opening van deze fietsroute. Tijdstip: 10.00 uur (openingshandeling om 11.00 uur). Locatie: Start: Kalter

Aardbeien, Tuindersweg 2/1 in IJsselmuiden.

* Burgemeester Koelewijn verricht de opening van de speeltuin in de Wortmanstraat. De bewoners van de Wortmanstraat zijn druk bezig met het verfraaien en het op creatieve wijze uitbreiden van de speeltuin, in combinatie met stadslandbouw. Voor zowel de speeltuin als stadslandbouw wordt

gebruik gemaakt van auto/tractorbanden. De bewoners worden hierin ondersteund door het Wortmanteam. Tijdstip: 11.45 uur. Locatie: Wortmanstraat in Kampen.

* Burgemeester Koelewijn verricht samen met judoka Mark Huizinga de opening van sportcentrum Sonnenbergh. Tijdstip: 12.45 uur. Locatie: Oosterholtseweg 18b in IJsselmuiden.

* Wethouder Spaan verricht de officiele opening van het kantoor Buurtzorg Kampen Zuid tijdens de opendag van Buurtzorg Kampen. Tijdstip: 13.00 uur. Locatie: IJsseldijk 31 in Kampen.

* Burgemeester Koelewijn spreekt bij de opening van het jaarprogramma 70 jaar herdenken en de tentoonstelling Weggetjes naar de vrijheid. Tijdstip: 14.30 uur. Locatie: Nieuwe Kerk, Broederweg 34 in Kampen.

Maandag 23 maart

* Burgemeester Koelewijn bezoekt het echtpaar Van den Belt ter ere van hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Dinsdag 24 maart

* Het college brengt een bedrijfsbezoek aan M&R Archiefbeheer. Tijdstip: 15.00 uur. Locatie: Carlsonstraat 13 in Kampen.

* Wethouder Spaan is aanwezig bij de bijeenkomst Ouderenmishandeling. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland. Naar schatting worden jaarlijks 200.000 ouderen boven de 65 jaar mishandeld in Nederland. In de regio IJsselland

is in de regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling vastgelegd dat elke oudere recht heeft op een geweldloos leven. Tijdstip: 14.45 uur. Locatie: De Schans, Purperreigerlaan 34 in Zwartsluis.