Uitnodiging debat over etnisch proflieren tussen jongeren en de Rotterdamse politie.

maandag 09 maart 2015 15:47

Woensdag 18 maart a.s. organiseert RADAR i.s.m. Amnesty International, Blikopeners en IZI Solutions een jongerendebat over `etnische profileren' door de Rotterdamse politie. Een avond gevuld met debat, muziek, spoken word en workshops over je rechten op straat.

In oktober 2013 kwam Amnesty International Nederland met een rapport waarin zij constateerden dat sprake is van etnisch profileren door de Nederlandse politie bij identiteits- en verkeerscontroles, preventief fouilleren en controles op illegaal verblijf. Sindsdien is er landelijk veel discussie over deze problematiek. RADAR vindt het tegengaan van etnisch profileren belangrijk. Zo heeft RADAR onder andere onderzoek gedaan naar wat er leeft op dit vlak en is RADAR op dit moment in gesprek met de leiding van de politie Rotterdam over wat gedaan zou kunnen worden om etnisch profilering te voorkomen en hoe de relatie tussen de politie en (allochtone) jongeren verbeterd zou kunnen worden. Tijdens het debat gaan jongeren in gesprek met elkaar maar ook met de politieleiding met als doel een beter beeld te krijgen wat beide partijen dagelijks meemaken. Van de Rotterdamse politie zal Helmoed Wierda, lid van de eenheidsleiding, directeur operatieen en portefeuillehouder discriminatie in gaan op de verhalen van jongeren.

Aanmelden

Meld je snel aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Let op: er is maar plek voor 200 personen en we hanteren een first come first serve principe (geen bevestiging en toegangsbewijs betekent geen gegarandeerde plek).