Connection uit Den Haag wint zesde editie Nationaal Middenkorenfesti..


Connection uit Den Haag wint zesde editie Nationaal Middenkorenfestival 15-3-2015


Foto: Gitta Geraedts-Hertsig / Code Music

Elf koren in competitie.

Zaterdag 14 maart is koor Connection uit Den Haag eerste geworden bij het zesde Nationaal Middenkorenfestival. Connection (o.l.v. Meye Peeters) won zowel de eerste prijs bij de vakjury als bij de publieksjury. De tweede prijs was voor het Helmondse Lighthouse (o.l.v. Arjan Mooij), de derde
prijs ging naar Incanto uit Zoetermeer (o.l.v. Willien van Wieringen). Connection won ook bij de publieksjury. Winnaar van de Compositieprijs werd `Godlof' van Incanto (geschreven door Willien van Wieringen en Dennis Koot, m.m.v. Wendy Muller en Marcel van Oosten).

Elf koren uit het hele land streden om de prijzen, een professionele jury beoordeelde naast het publiek. De Antionius Abt aan de Scheveningseweg in Den Haag was de locatie van de zangwedstrijd. De dag werd afgesloten met een vesperviering.

Sinds 2004 bestaat in korenland dit festival voor middenkoren: uit het hele land komen zangers en zangeressen bij elkaar voor zang en ontmoeting. De organisatie is in handen van Code Music, met ondersteuning van de NSGV. Dit jaar was het thema `Laetare' (verheug u), passend bij de vierde
zondag van de vastentijd op zondag 15 maart 2015.
De diversiteit aan koren garandeert elk festival weer een boeiende luisterervaring: van swingende pop tot klassiek repertoire. De liederen zijn net zo divers als de middenkorengeneratie.

Het festival wordt tweejaarlijks georganiseerd door Code Music en de NSGV (Nederlandse Sint Gregorius Vereniging). De zevende editie is op 11 maart 2017.

Zie ook:
- www.koorconnection.nl
- www.lighthousehelmond.nl
- www.incanto.info
- www.code-music.nl
- www.nsgv.nl