Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Deurne draagt steent..


Ruim 60 leerlingen van drie basisscholen planten op 18 maart maar liefst 152 bomen langs het Knoflookpad. Gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant en Wethouder Nicole Lemlijn van de gemeente Deurne heten hen welkom en helpen zelf ook even mee.

Nationale Boomfeestdag

18 maart is alweer de 59e Nationale Boomfeestdag. Het thema dit jaar is: "Bomen en Water". Dat heeft te maken met het feit dat op 18 maart naast de verkiezingen voor Provinciale Staten ook de waterschapsverkiezingen worden gehouden. Bovendien is water niet alleen de eerste levensbehoefte voor
mensen, maar ook voor de natuur.
Aan de boomfeestdag nemen drie bassischolen deel.

Initiatief van LEV-groep

De LEV-groep geeft met het initiatief voor de boomfeestdag 2015 een goede invulling aan de participatiegedachte. De gemeente ondersteunt dit met plezier.
De kinderen van drie basisscholen, De Willibrordusschool, De Ratelaar en Tijl Uilenspiegel planten samen met de imkervereniging St. Ambrosius Peellanden maar liefst 152 bomen. De bomen komen langs het gedeelte van de Zuidelijke Omlegging dat nog niet is opengesteld voor het verkeer. Aan de
noordzijde van de weg wordt Veldesdoorn geplant en aan de zuidzijde komen Winterlindes.

Bestuurders steken de handen uit de mouwen

Wethouder Nicole Lemlijn en gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant heten de ruim 60 leerlingen welkom. De bestuurders nemen zelf ook de schop ter hand om een bijdrage aan de boomplantdag te leveren.
Als beloning voor het harde werk dat de kinderen gaan verrichten is gezorgd voor een passend presentje. Het resultaat van de boomfeestdag is niet alleen leerzaam maar tot in lengte van dagen zichtbaar langs de Zuidelijke Omlegging, die inmiddels officieel het Knoflookpad heet.