D66 Gelderland vraagt inwoners Malden om ideeën voor Maldensteijn

PERSBERICHT

D66 Gelderland vraagt inwoners Malden om ideeën voor Maldensteijn

Arnhem, 3 maart 2015 - D66 Gelderland en de lokale partij Democraten Gemeente Heumen (DGH) hebben de Plancaravan uitgenodigd om woensdagmiddag in Malden te komen staan en met inwoners van gedachten te wisselen over sociaal cultureel centrum Maldensteijn. Dit centrum is een aantrekkelijke voorziening in Malden, maar de exploitatie staat onder druk. Welke ideeën hebben mensen over het centrum, welke (nieuwe) activiteiten zien zij als mogelijk? Hebben ze suggesties of handreikingen om de exploitatie van Maldensteijn te verbeteren? De Plancaravan staat 4 maart van 12 tot 18 uur op het Kerkplein in Malden. Namens D66 Gelderland is lijsttrekker Michiel Scheffer aanwezig om in gesprek te gaan over Maldensteijn.

Plannen met elkaar

D66 wil dat de provincie eenvoudiger en toegankelijker wordt voor zaken die de inwoners aangaan. De beste plannen worden immers niet voor mensen, maar met mensen gemaakt. En waar kun je dat nou beter doen dan midden in het plangebied? Plannen maken is ideeën vertalen in oplossingen. De Plancaravan laat mensen spelenderwijs samen plannen maken. Gewoon om de hoek, op de plek waar de plannen over gaan. Een ‘middagje Plancaravan’ voelt als een middag buiten spelen. Maar wel met resultaat. Het concept is bedoeld voor iedereen met een idee, voor iedereen die vanuit een positieve grondhouding ideeën wil uitwisselen, onderzoeken en in oplossingen wil omzetten.

Inwoners betrekken bij plannen en beleid

Mensen ervaren vaak zelf het beste welke wegen gevaarlijk zijn, welke buslijnen niet op elkaar aansluiten en hoe bereid ze zijn bij te dragen aan een betere natuur. De provincie maakt echter nog te weinig gebruik van de kennis van inwoners. D66 vertrouwt erop dat mensen zelf ook met goede oplossingen voor problemen kunnen komen en wil mensen de ruimte bieden om die bij de provincie in te brengen. D66 vindt dat de provincie eerder met haar voornemens naar de inwoners moet gaan en input moet vragen aan de voorkant: „(beg-)inspraak‟ in plaats van inspraak aan de achterkant. Zo wil D66 bereiken dat er meer oplossingen komen die op maat gemaakt zijn voor onze inwoners. Bij het vormgeven van het natuurbeleid moeten bijvoorbeeld natuurorganisaties en agrariërs ook met plannen kunnen komen. Als bijkomend voordeel bespaart de provincie door het gebruiken van de kennis van inwoners waarschijnlijk ook nog eens tijd en geld.