Gratis Doeboek Vrede en Vrijheid voor kinderen


DoeboekIn maart verschijnt het gratis Doeboek Vrede en Vrijheid. Via het Doeboek kunnen kinderen aan de hand van foto's en verhalen, wetenswaardigheden, vragen, puzzels en opdrachten in de bevrijdingsgeschiedenis duiken. Alle kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en alle
brugklassers van de gemeente Ede, Arnhem, Wageningen, Rhenen, Renkum en Overbetuwe krijgen eind maart of begin april via school een exemplaar. Het boek is vanaf maart ook verkrijgbaar bij bibliotheken, VVV's, musea campings en vakantieparken in de regio (zolang de voorraad strekt).



Het Doeboek is ook voor toeristen interessant, want de geschiedenis van Wageningen, Rhenen, Renkum, Overbetuwe, Arnhem en Ede komt er uitgebreid aan bod komt onder de thema's Stad der Bevrijding, Mei '40 op de Grebbeberg en Airborne/Market Garden.

Besef waarde van vrede en vrijheid

Het Doeboek draagt bij aan het vergroten van kennis over de historische gebeurtenissen in de regio en het besef over de waarde van vrede en vrijheid nu. De in het Doeboek aangeboden activiteiten zullen niet alleen kinderen enthousiast maken, maar ook vakantiegangers en bezoekers, vaders en
moeders en opa's en oma's verleiden om mee te gaan naar activiteiten en gedenkplekken in de omgeving. Zoals monumenten, tentoonstellingen, fiets- en wandelroutes. Ook biedt het Doeboek de kans om thuis met (klein)kinderen in gesprek te gaan over de betekenis van vrede en vrijheid.

Jubileum

In 2015 is Nederland 70 jaar bevrijd van de Duitse bezetting en kwam er voor ons land een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Daardoor leven we nu in vrede en vrijheid. Dit jaar krijgt dit jubileum aandacht in een programma met tal van extra activiteiten voor jong en oud in de
bevrijdingsgemeenten Ede, Arnhem, Wageningen, Rhenen, Renkum en Overbetuwe. Het Doeboek Vrede en Vrijheid is een van deze activiteiten.



Het Doeboek, met een oplage van 50.000 exemplaren, is gerealiseerd door de Stichting Vredeseducatie dankzij bijdrage van het project Bevrijdingstoerisme en Vredeseducatie (uit het Regiocontract van Regio FoodValley met de provincie Gelderland).

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 02 maart 2015