Onderzoek naar incident in Heerlen


Gisteren heeft zich, met de dood van het 7-jarig jongetje, een vreselijk incident voorgedaan.

Een incident zoals we het in Heerlen niet eerder meemaakten. `Het heeft diepe indruk achtergelaten', stelt burgemeester Paul Depla.

Paul Depla heeft vanmorgen de `driehoek' bijeengeroepen (Politie, Justitie, gemeente). Daarbij heeft hij in dit uitzonderlijke geval ook de Kinderbescherming en Mondriaan uitgenodigd om te praten over dit drama. Vanwege de ernst is het incident gemeld bij de verschillende inspecties.
Afgesproken is dat de betrokken partijen een feitenrelaas opstellen over wat er rond dit incident gebeurd is. Dit doen we enerzijds om de inspecties te voeden met informatie, en ook om daar waar nodig verbeteringen aan te brengen.

`Ik begrijp dat er vanuit de buurt en door de media vragen gesteld worden over wat er zich heeft afgespeeld, en hoe dit heeft kunnen gebeuren', stelt burgemeester Depla. `We zouden allemaal liever vandaag dan morgen duidelijkheid willen hebben. Het is van het grootste belang dat er een
objectief en onafhankelijk oordeel komt van de inspectie van wat er bij de diverse instanties heeft plaatsgevonden. We kunnen en mogen nu niet ingaan op vragen en geruchten waarmee we de inspectie voor de voeten zouden kunnen lopen. Immers ook de gemeente Heerlen is een van die partijen met
betrokkenheid waar uiteindelijk een oordeel over gevormd zal worden.'

Publicatiedatum: maandag 2 maart 2015

ga naar het nieuwsarchief