Werkzaamheden kruisingen Willibrorduslaan en Heikantstraat


Ter voorbereiding van de aanleg van het fietspad `Oude Spoorbaantrace' start de gemeente met de herinrichting van de volgende drie kruisingen:
- Kruising Willibrorduslaan - Lissevenlaan - Koningin Julianalaan;
- Kruising Heikantstraat - Gildebosweg;
- Kruising Heikantstraat - Dommelseweg.
De drie kruisingen worden aangepast zodat fietsers makkelijker en veiliger kunnen oversteken.

Wat gaat er gebeuren?
De drie kruisingen worden aangepast zodat fietsers makkelijker en veiliger kunnen oversteken. Concreet houdt dit in dat op de Willibrorduslaan ter hoogte van de kruising met de Lissevenlaan een middengeleider wordt aangelegd. Fietsers kunnen met behulp van deze middenberm de weg in fases
oversteken; dat is overzichtelijker en daardoor veiliger. Omdat de Willibrorduslaan bij de kruising breder wordt, moet het trottoir/fietspad worden verlegd en ca. 20 kleine tot middelgrote bomen (diameter 20 tot 50 cm) worden gekapt. Het gaat om bomen binnen de bebouwde kom die niet zijn
opgenomen in de lijst Waardevolle Bomen. Voor het kappen van deze bomen is conform de Algemene Plaatselijke Verordening(APV) geen omgevingsvergunning nodig.

Op de Heikantstraat ter hoogte van de Gildebosweg en de Dommelseweg worden voorzieningen getroffen om de oversteekplaatsen beter te accentueren. Hiervoor moeten ter hoogte van de Gildebosweg 8 grote bomen (diameter 50 tot 60 cm) worden gekapt.
Het gaat om bomen buiten de bebouwde kom met een diameter < 60 cm. Voor het kappen van deze bomen is conform de Algemene Plaatselijke Verordening(APV) geen omgevingsvergunning nodig.
Het vervangen van de bomen die verwijderd worden, is opgenomen in het compensatieplan "Fietspad Oude Spoorbaantrace".


In de informatiebrief kunt meer lezen over de stand van zaken mbt de aanleg van het fietspad 'Oude Spoorbaantrace'. Abonneert u zich op deze informatiebrief door te mailen naar communicatie@waalre.nl.

* informatiebrief 25-02-2015 DEF.pdf (458,77 KB)