Brabant Water winnaar Annet Blaauwwiekel Award 2015


Den Bosch, 20150226 -- Woensdag 25 februari overhandigden Stap.nu oprichtster Edith Idoe-Stap en coach Guido Meulensteen de Stap.nu Annet Blaauwwiekel Award aan Brabant Water. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een werkgever of persoon die zich op een bijzondere manier inzet op het gebied van Kanker en Werk.

De Annet Blaauwwiekel Award is in het leven geroepen ter ere van Stap.nu coach Annet Blaauwwiekel-Schilder, die op 17 juli 2012 de strijd tegen kanker heeft verloren. Annet heeft zich binnen Stap.nu - een specialistische organisatie op het gebied van Kanker en Werk - jaren op een bijzondere wijze en met een enorme gedrevenheid ingezet om het thema Kanker en Werk op de kaart te zetten. Op 21 juli 2012 heeft Stap.nu Re-integratie & Counseling de 1eAnnet Blaauwwiekel Award uitgereikt aan het gezin van Annet.

Kanker en Werk
Werken bij kanker is een proces waarbij meer komt kijken dan ‘gewoon weer aan het werk te gaan’. Emoties zoals angst en onzekerheid beïnvloeden naast de bijwerkingen van de behandelingen het dagelijks functioneren. Toch is werken een belangrijke manier om te herstellen. Werkervaringsplaatsen zijn daarom een essentieel onderdeel bij het herstel- en re-integratieproces. Zodat men tijdens en na een periode van ziek zijn werkervaring op doet, vaardigheden toetst en de balans in belasting en belastbaarheid hervindt.

Goed werkgeverschap bij Brabant Water
Brabant Water is een van onze partners die werkervaringsplaatsen biedt. Daarmee creëren ze niet alleen een plaats om te re-integreren. Brabant Water ondersteunt de cliënten van Stap.nu tijdens het herstelproces. Ze helpen het zelfvertrouwen terug te vinden en de terugkeer naar werk of een nieuwe stap in de arbeidsmarkt mogelijk te maken. Kortom: een werkgever met aandacht voor goed werkgeverschap en die meewerkt aan sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zoals de cliënten van Stap.nu zelf omschrijven: “Het werken bij Brabant Water voelt als een warm bad en geeft zelfvertrouwen om weer aan het werk te gaan”.





Stap.nu