Militairen Patriotmissie onderscheiden

Nieuwsbericht | 26-02-2015 | 16:13

Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) is vandaag beloond met het Bronzen Schild voor het optreden tijdens de Patriotmissie in Turkije. Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif reikte de hoogste groepswaardering binnen de landmacht uit op de Luitenant-Generaal Bestkazerne in het Limburgse Vredepeel.

Op de kop af een maand geleden eindigde na 2 jaar de inzet van Nederlandse militairen in Zuid-Turkije. Met het Patriotsysteem zorgden zij voor de bescherming van de miljoenenstad Adana tegen mogelijke aanvallen met ballistische raketten vanuit Syrie. "Door de hoge mate van inzet, motivatie en flexibiliteit van het personeel en met steun vanuit het thuisfront, maakte de eenheid zijn opdracht 24/7 waar in Turkije. De missie heeft veel van het materieel, personeel en thuisfront gevraagd", aldus De Kruif. DGLC is een landmachteenheid die bestaat uit zowel landmacht- als luchtmachtmilitairen.

Bronzen Schild

Met het overhandigen van het Bronzen Schild wilde De Kruif zijn grote waardering aan het personeel overbrengen. Het Bronzen Schild werd 9 keer eerder uitgereikt. De laatste keer was begin 2014. Toen ontvingen militairen van het Korps Commando Troepen de groepswaardering voor hun inzet in Afghanistan.