Konica Minolta introduceert JETVARNISH 3DS in Nederlandse markt

Amsterdam - 26. February 2015

Konica Minolta helpt de grafisch ondernemer al meer dan 10 jaar om meer zaken mogelijk te maken. Zo denkt zij mee over waar de grafisch ondernemer staat en in welke richting hij zich verder kan ontwikkelen in de dynamische grafische markt. Konica Minolta laat ook dit jaar weer op de Grafische Vakbeurs zien hoe grafisch ondernemers hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren en nieuwe toepassingen aan hun klanten kunnen bieden.

Een van de nieuwe ontwikkelingen waarmee Konica Minolta dit ondersteunt, is de introductie van de MGI JETVARNISH 3DS, een systeem dat een 3D-spotvernis kan aanbrengen op digitale prints tot 364mm x 1020mm.

De JETVARNISH 3DS biedt vele creatieve mogelijkheden met een Drop-on-Demand (DoD)-technologie. Het systeem maakt het mogelijk een afdruk te `veredelen' door een 3D-spotvernislaag van 15 mm-100 mm aan te brengen. Deze vernislaag kan in hoogte varieren, waardoor een 3D-effect wordt verkregen. Door het relief dat ontstaat, wordt het dikteverschil daadwerkelijk gevoeld. Op die manier wordt het mogelijk om emotie in print uit te drukken.

Peter Veldhuysen, sales manager Production Printing Cluster West bij Konica Minolta: "Met conventionele technieken is er altijd een minimale oplage nodig om kosteneffectief spotvernis aan te kunnen bieden. De JETVARNISH kan middels een hoge snelheid tot ongeveer 2.300 A3-vellen per uur bedrukken. Hiermee biedt de nieuwe technologie een unieke afwerking, in combinatie met een hoge productiviteit en bovendien de mogelijkheid van variabele data. Hierdoor komen geheel nieuwe toepassingen beschikbaar."

Business score card

Met het business development-programma Digital1234 wil Konica Minolta de grafisch ondernemer in vier eenvoudige stappen verder op weg helpen. Om te helpen bij het stellen van prioriteiten heeft Konica Minolta de business score card ontwikkeld. Dit zijn 50 vragen aan de ondernemer die een analyse opleveren van zijn bedrijf: waar is het bedrijf sterk in? Wat zijn de mindere punten? Zo leert de grafisch ondernemer in welke fase zijn onderneming zich bevindt. Ook komt hij te weten of hij genoeg op de hoogte is van hoe de markt zich ontwikkelt en of hij zijn concurrenten goed genoeg kent.

Procesautomatisering

Een andere primeur van Konica Minolta op de Grafische Vakbeurs is de mogelijkheid om afwerkapparatuur van derden op de productiesystemen van Konica Minolta aan te sluiten. Een grafisch ondernemer kan nu een boek afwerken met behulp van bijvoorbeeld een Watkiss-finisher. Dankzij de ontwikkeling van een bi-directionele koppeling ontstaat er interactie: als de printer stopt, stopt ook de externe finisher en andersom. De door Konica Minolta ontwikkelde interface maakt het mogelijk om externe finishers van meerdere partijen aan te sluiten op hun printers.

Erik Klute, Product Manager Production Printing BNL bij Konica Minolta: "De oplages die onze klanten printen, nemen af, maar het aantal opdrachten neemt wel toe. Als je je bedrijfsactiviteiten dan niet gaat automatiseren, kom je niet verder. Hardware- en software-oplossingen die zorgen dat de productiestroom wordt geautomatiseerd, bieden dan uitkomst. Om die reden blijft Konica Minolta mogelijkheden voor grafisch ondernemers aandragen, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen."

Konica Minolta is tijdens de Graficus Vakdag te bezoeken op stand 205.

Over het bedrijf

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV Konica Minolta Business Solutions Nederland BV, gevestigd in Amsterdam, Nederland, is een volledige dochter van Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, gevestigd in Langenhagen, Duitsland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Het bedrijf levert producten, systemen, diensten en software-oplossingen die voorzien in de behoefte van kantoor- en productie printing-omgevingen, op het gebied van documentoplossingen. Het productaanbod omvat kleur en zwart-wit multifunctionals, production printing-systemen, laser printers en all-in-one printers. Daarnaast levert Konica Minolta managementsoftware, waarmee alle systemen naadloos kunnen worden geintegreerd in bestaande werkprocessen en IT-omgevingen. Om klanten optimaal te ondersteunen met kwalitatief hoogwaardige en duurzame oplossingen, investeert Konica Minolta continu in onderzoek en ontwikkeling en zet daarmee regelmatig nieuwe normen voor de gehele printindustrie op het gebied van innovatie, groen en veiligheid. Konica Minolta is binnen EMEA actief in meer dan 50 landen. Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV is te vinden op de website: http://www.konicaminolta.nl/business-solutions of kom in contact via http://www.facebook.com/KonicaMinoltaNL of volg ons op Twitter via @KonicaMinoltaNL