Adecco in 30 landen op zoek naar 'CEO for One Month' 2015

Talentvolle jongeren van overal ter wereld krijgen de waanzinnige kans op een een-tweetje met Patrick De Maeseneire, CEO Adecco Group.

Zaltbommel, 24 februari 2015 - Adecco Group, 's werelds grootste leverancier van HR-services, daagt jongeren in 30 landen uit om een gooi te doen naar de unieke positie van `CEO for One Month'. Bij de 30 landelijke Adecco-organisaties krijgen zij de kans om een maand lang mee te draaien met de lokale Adecco-top, in Nederland onder begeleiding van Patrick Bakker, CEO Adecco Group Nederland. 1 finale kandidaat zal ook werken als `CEO for One Month' bij de internationale Adecco Group met de Adecco Group CEO Patrick De Maeseneire.

Het initiatief `CEO for One Month' is onderdeel van het wereldwijde Adecco Way to Work(TM) programma, waarmee Adecco ten strijde trekt tegen de jeugdwerkloosheid. Met het initiatief biedt Adecco 30 jongeren de unieke kans om direct ervaring op te doen op het hoogste leidinggevende niveau van een Fortune 500 organisatie. De ultieme ervaring zet de carriere van de geselecteerde kandidaten in de hoogste versnelling. Wie de rol van `CEO for One Month' uiteindelijk krijgt, heeft de gelegenheid om een maand lang met een bijbehorend topsalaris zelf te ervaren wat het is om een bedrijf met 32.000 medewerkers aan te sturen, dat in 2013 een omzet van EUR 19,5 miljard wist te realiseren.

De uit Colombia afkomstige Paola Ospina was in 2014 `CEO for One Month'. Ze zegt over haar belevenis: "Dit is de meest bijzonder kans die me ooit ten deel is gevallen. Mijn leven is erdoor veranderd. Ik gun alle jongeren een zelfde ongelooflijke ervaring." Paola heeft intussen een functie aangeboden gekregen bij Adecco Spanje. Ze gaat daar aan de slag op de afdeling Marketing, wat uitstekend matcht met haar opleiding en ambities.

`CEO for One Month' App

Jongeren van over de hele wereld kunnen solliciteren via de `CEO for One Month' App. In de eerste ronde worden in 30 landen potentiele "CEO's" geselecteerd. In de zomer draaien zij een maand lang mee met de betreffende `Country Managers'. In Nederland neemt CEO Patrick Bakker de geselecteerde kandidaat onder zijn hoede. De 10 meest succesvolle kandidaten gaan door naar de eindronde. Binnen een uitdagende `CEO for One Month' Boot Camp strijden ze om de ultieme positie. De uiteindelijk geselecteerde kandidaat gaat in september 2015 op het internationale hoofdkantoor in Zuerich als Adecco Group "CEO" aan de slag.

Patrick De Maeseneire over het Adecco Way to Work programma: "Jeugdwerkloosheid is nog steeds een van de grootste problemen van deze tijd. Wereldwijd zitten meer dan 75 miljoen jongeren zonder werk. Als leverancier van HR-services nemen wij onze verantwoordelijkheid om jongeren wegwijs te maken in de wereld van werk en hun toekomstige inzetbaarheid te vergroten. Dat doen we op verschillende manieren. Door de gaps in het onderwijssysteem en een gebrek aan kansen, missen teveel jongeren die ervaring die voor bedrijven cruciaal is. Die vicieuze cirkel willen we doorbreken. Met ons `CEO for One Month' initiatief laten we zien dat dromen nog steeds in vervulling kunnen gaan. We kunnen weliswaar maar een kandidaat plaatsen op deze positie, maar 30 kandidaten gaan een ervaring tegemoet die hun leven voorgoed verandert!"

Binnen het totale Way to Work programma onderneemt Adecco nog veel meer activiteiten om de perspectieven op werk voor zoveel mogelijk jongeren te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.adecco.nl/waytowork. Jongeren die willen solliciteren op de unieke positie `CEO for One Month, kunnen de betreffende app downloaden.

Over Adecco Group Nederland

Adecco Group Nederland bestaat uit Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison. Adecco biedt General Staffing Services aan alle sectoren. Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor Professional Staffing vraagstukken met de focus op Young Professionals, IT, Engineering, Finance, Technology en Freelance Professionals. In Nederland is Adecco actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 150 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 32.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks zetten ruim 650.000 flexwerkers en professionals zich namens Adecco in bij meer dan 100.000 opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.