Kansspelaanbieders introduceren slogan `Speel bewust'

Kansspelaanbieders introduceren slogan Speel bewust

Alle landelijke vergunninghouders van kansspelen en exploitanten van speelautomaten zetten met genoegen een volgende stap op het gebied van verantwoord spelen. De slogan `Speel bewust' nemen zij gezamenlijk op in al hun wervings- en reclameactiviteiten opdat consumenten zich beter bewust zijn van de mogelijke risico's die deelname aan een kansspel met zich mee kunnen brengen.

Kansspelen zijn namelijk niet zonder risico's; vooral die waarbij de tijd tussen de inzet en de uitkering van prijzen kort is, zijn risicovoller. Ter vergroting van de bewustwording en bescherming van de consument wordt de slogan `Speel bewust' collectief opgenomen in alle wervings- en reclameactiviteiten.

In overleg met de wetgever is de slogan `Speel bewust' tot stand gekomen voor de gehele kansspelsector. Alle betrokken partijen zijn nu druk doende de slogan in te voeren, zodat per 1 juli aanstaande alle communicatie-uitingen zijn voorzien.

Het NKP staat voor Nederlands Kansspel Platform en is het platform van alle landelijke vergunninghouders van kansspelen en exploitanten van speelautomaten.