KennisCafé Almere: 'Is er nog een toekomst voor arbeid?'

PERSBERICHT

KennisCafé Almere: 'Arbeid Is er nog een toekomst voor arbeid?'

Almere, 18 februari 2015 – Tijdens het KennisCafé op donderdag 26 februari staat het onderwerp Arbeid centraal. Arbeid adelt, met werken kom je vooruit. Maar wat is dat arbeid? Hoe kijken we nu én toen aan tegen arbeid? Is arbeid eigenlijk wel zo gezond en klopt het wel dat van werken nog nooit iemand dood is gegaan? En is er eigenlijk wel een toekomst voor arbeid en wat vraagt dat dan van ons? Leven we straks een leven zonder arbeid? Worden we allemaal vervangen door een robot en moeten we ons permanent omscholen? Genoeg vragen voor een onderhoudend en informatief KennisCafé met als gasten Paulien Bongers, innovatiedirecteur arbeid bij TNO en bijzonder hoogleraar arbeid en gezondheid bij VUMC, Reijer Pille, directievoorzitter Falke & Verbaan en specialist op het gebied van arbeid en zorg, Marcel van der Linden, hoogleraar geschiedenis van sociale bewegingen aan de UvA en het IISG over de geschiedenis van arbeid en arbeiders en Harm van Lieshout, lector Flexicurity bij Kenniscentrum Arbeid (KCA) van de Hanzehogeschool Groningen.

Vanaf 19.30 uur zijn geïnteresseerden welkom in het nieuwscafé in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101 Almere. We beginnen om 20.00 uur! De toegang is gratis.

Fascinatie

Het KennisCafé is dé plek waar wetenschappers, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek en debat gaan. Bezoekers kunnen in het KennisCafé de fascinatie van wetenschap beleven, vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen. Kijk voor een verslag van de vorige KennisCafé’s op www.kenniscafealmere.nl.

KennisCafé Almere is een samenwerking van Plusbibliotheek Flevoland met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit.