Theek 5: Niet in MFA


Het college heeft deze week een schriftelijke bericht ontvangen van Theek 5. Daarin deelt directeur Theo Peeters mede dat (citaat): ,,De bibliotheek, gezien de omstandigheden, het zich niet kan permitteren om te verhuizen naar de MFA. De bibliotheek blijft bij voorkeur gehuisvest op de
huidige locatie.'' De directeur van Theek 5 noemt vooral financiele redenen als grondslag voor dit standpunt.

Sinds medio vorig jaar is door Theek5 in samenwerking met de andere beoogde MFA-partners Het KunstPodium en stichting DonckHuys, hard gewerkt aan een haalbaarheidsstudie. Afgelopen maandag 23 februari heeft wethouder Piet Panis daarover gesproken met de directeur van de bibliotheek.
Desgevraagd heeft de directeur van de bibliotheek de constateringen die tijdens het gesprek zijn gemaakt per mail bevestigd op woensdag 25 februari jl. Nadat het college kennis heeft genomen van de mededeling, is er donderdagmiddag 26 februari 2015 nogmaals contact geweest met Theek 5. Het
college respecteert het besluit van Theek 5, maar betreurt de gevolgen van de conclusie zoals Theek 5 die nu getrokken heeft.

Het college beraadt zich over de gevolgen en komt zo spoedig mogelijk met een voorstel aan de gemeenteraad. Hierbij zullen centraal staan: visie / financiering / planning en mogelijke oplossingsrichtingen. Het college gaat in overleg met de betrokken partners DonckHuys en KunstPodium.